Roompot neemt Nederlandse sectorgenoot Qurios over

Roompot neemt Nederlandse sectorgenoot Qurios over

Roompot neemt de Nederlandse sectorgenoot Qurios en zijn parken over. Naast de 4 bestaande parken die Qurios in portefeuille heeft, staan 5 nieuwe Qurios projecten in Nederland, Frankrijk en Portugal op de planning.

Roompot gaat de overgenomen parken onder het label Qurios aanbieden zodat vaste gasten hun vertrouwde parken in een oogopslag op de Roompot-kanalen herkennen. Het huidige management van Qurios gaat zich op concept- en projectontwikkelingen in de leisure branche concentreren.

Qurios werd in 2015 opgericht in Amsterdam en opende sindsdien vier parken: op Ameland, in Bloemendaal aan Zee, Zandvoort en aan het Grevelingenmeer. Daarnaast werkt Qurios aan de opening van twee nieuwe parken, in het Noord-Hollandse Callantsoog en het Zuid-Limburgse Gulpen.

De ontwikkeling van drie andere parken in Nederland, Frankrijk en Portugal staat ook op de planning. Het bestaande aanbod en die ontwikkelingsplannen sluiten prima aan bij het sterke kustaanbod van Roompot en wekte de interesse van Europa’s tweede grootste aanbieder van vakantiewoningen.

Overname

Roompot verwacht dat de 366 vakantiewoningen en accommodaties vanaf 1 oktober 2020 op de Roompot website en via alle andere Roompot-kanalen boekbaar zullen zijn.

De circa 90 personeelsleden van Qurios op de parken blijven er aan de slag. Ook de medewerkers van de marketingafdeling van Qurios, die in het Amsterdamse hoofdkantoor zijn gevestigd, gaan mee naar Roompot om de relatie met de bestaande gasten te verzekeren.

Het huidige management zal zich voortaan concentreren op concept- en projectontwikkelingen van leisureprojecten vanuit de huidige kantoren in Amsterdam.

Jeroen Postma, CEO van Qurios: ‘We hebben de voorbije jaren hard gewerkt aan de ontwikkeling van prachtige vakantieparken op A-locaties, waar service centraal staat en gasten graag terugkomen. We zijn blij dat Roompot zijn schouders onder Qurios zet en hiermee een mooie toekomst voor onze parken en ons personeel garandeert. Samen met mijn team zal ik me in de toekomst kunnen concentreren op mijn passie; de ontwikkeling van nieuwe leisure concepten en projecten.’

Parken sluiten nauw aan bij Roompot

Jurgen van Cutsem, CEO van Roompot: ‘Het management van Qurios heeft de voorbije jaren mooie vakantieparken geopend die perfect aansluiten bij de recente parken en resorts die we met Roompot openden of binnenkort zullen openen. Soms werkten we zelfs met dezelfde architecten.'

De vier Qurios parken in Nederland vormen volgens Van Cutsem een mooie aanvulling op ons onevenaarbaar kustaanbod. 'Daarnaast passen de geplande projecten van Qurios in Nederland, Frankrijk en Portugal helemaal in onze ambitieuze groeiplannen in Europa. Ik dank Jeroen Postma en zijn team voor het geleverde werk en wens hen alle succes toe bij de realisatie van hun verdere projecten.’

Roompot breidt verder uit

Roompot is in de expansiemodus. Naast een bestaand aanbod van meer dan 150 parken verwelkomde de markleider net voor de zomer het park Pagedal in zijn aanbod en plant het volgend jaar zijn aanbod uit te breiden met minstens zeven nieuwe parken en resorts.

Zo sluiten drie vakantieparken aan bij het aanbod van Roompot: de 74 Beach Villa’s op Hoek van Holland, Duinresort Dunimar en de 90 strandhuisjes in het Noord-Hollandse Julianadorp.

Verder is Roompot volop bezig met de (voorbereiding van de) bouw van het nieuwe VeerseKreek aan het Veerse Meer in Zeeland, een nieuw ecologisch park aan het Markermeer in Wijdenes in Noord-Holland en een nieuw park in het Noord-Brabantse Someren, die allemaal in 2021 hun eerste Roompot gasten zullen ontvangen.

Begin juli kondigde Roompot ook de komst van een nieuw natuurpark in het Belgische Eksel dat ook in 2021 zijn deuren zal openen. Roompot sluit bovendien niet uit dat het binnenkort nog een uitbreiding van zijn aanbod in 2021 zal aankondigen.

Eerder dit jaar werd Roompot gekocht door het Amerikaanse investeringsmaatschappij KKR, wat de groei die al was ingezet een verdere boost gaf. KKR (Kohlberg Kravis Roberts) was eerder in Nederland eigenaar van onder meer Hema en Bilderberg. Die laatste werd in 2017 verkocht aan een consortium van Singaporese en Duitse investeerders.

Over Qurios

Qurios Holiday Retreats verzorgde in 2019 270.000 gastnachten, voornamelijk voor trouwe Nederlandse (49%) en Duitse (45%) gasten. In 2020 staan drie Qurios parken in de Zoover top 10 'beste vakantieparken van Nederland’. Alle locatie hebben een Gouden GreenKey certificering.