Buitenlandse budgethotelgroep opent eerste locatie in Nederland

Buitenlandse budgethotelgroep opent eerste locatie in Nederland

De van oorsprong Franse budgethotelgroep B&B Hotels opent in Zaandam een eerste vestiging in Nederland. Daarvoor is een ibis Budget overgenomen van landgenoot Accor. Het hotel met 93 kamers is vier dagen na de overname geopend, later dit jaar zullen renovatie- en moderniseringswerkzaamheden aanvangen.

B&B Hotels nam het hotel aan de Pieter Lieftinckweg in Zaandam per 17 juni over, op 21 juni werden de eerste gasten al ontvangen. Het hotel, dat tot 17 juni als ibis Budget Zaandam in eigendom was van Accor, telt 93 kamers.

B&B Hotels huurt het hotel van het Franse private equity bedrijf Atream, dat het vastgoed kocht van Accor. B&B heeft een huurcontract van 20 jaar en doet zelf de investeringen voor de renovatie. Altream hoopt dat het hotel in de toekomst gaat profiteren van het voorgenomen doortrekken van de Amsterdamse metro naar Zaandam.

Dit is het eerste hotel van B&B Hotels in Nederland, waarmee het porfolio van B&B Hotels groeit naar in totaal 13 landen. De overname vindt plaats tijdens de lopende exploitatie en alle medewerkers van het hotel worden overgenomen door B&B Hotels.

In de loop van het jaar zullen de renovatie- en moderniseringswerkzaamheden beginnen om de 93 een- en tweepersoonskamers aan te passen aan de kwaliteitsstandaard en moderne uitstraling van B&B Hotels.

Faciliteiten en groeiambities

Kamers zijn beschikbaar vanaf €53 per nacht. Ontbijtbuffet of meenemen van honden is tegen meerprijs mogelijk. Het hotel heeft 65 parkeerplaatsen voor de deur en biedt drank- en snackverkoop. Annuleren kan bij B&B Hotels tot op de dag van aankomst gratis, waarmee de keten haar gasten een allround flexibele en veilige reiservaring wil bieden.

Max Luscher, ceo Midden- en Noord-Europa van B&B Hotels, over de uitbreiding naar Nederland: ‘Als populaire bestemming voor toeristen biedt Nederland veel potentie, zeker voor een budgetproduct als B&B Hotels. Daarom is het een groot genoegen dat we eindelijk het eerste B&B-hotel in ons buurland kunnen openen en gasten onze hoge standaard van een goedkope overnachting kunnen bieden. Naast de overname van het hotel in Amsterdam-Zaandam plannen we verdere toekomstige openingen in Nederland.’

Over B&B Hotels

De budget hotelgroep B&B Hotels werd in 1990 opgericht in Frankrijk, maar heeft het hoofdkantoor in Duitsland. De groep richt zich op groei: tegen 2030 zijn wereldwijd 3000 hotels gepland. De Amerikaanse investeringsbank Goldman Sachs is als grootste aandeelhouder de motor achter die groei.

Inmiddels heeft B&B Hotels 540 hotels in dertien landen, waarvan de grootste markten Frankrijk (meer dan 200), Duitsland (143), Italië (ruim 40) en Spanje (36) zijn. In Polen, Zwitserland, Portugal en België zijn elk een handvol hotels. In Nederland, Tsjechië en Slovenië is de groep met één hotel aanwezig. Buiten Europa is de groep alleen actief in Brazilië, waar 5 B&B Hotels zijn.