Geluidseisen

Hoe bepaal je het geluidsniveau van een horecabedrijf?
Horecaondernemers moeten zich houden aan landelijk vastgelegde geluidsnormen. Maar hoe wordt het het geluidsniveau van een horecabedrijf bepaald?...

Kamer wil muziek zachter; horeca vreest voor bestaan
Als de muziek in de horeca zachter moet, komt het bestaansrecht van ondernemers in gevaar. Daarvoor waarschuwt KHN, schrijft het AD.

Akoestiek verbeteren in de horeca: tips en oplossingen
Akoestiek is vaak een ondergeschoven kindje in de horeca. 'Geluid is echter cruciaal voor de kwaliteit van een horecabezoek en daarmee de ervaring...

Gezondheidsraad: 'Muziek in horeca moet 3 decibel zachter'
Als het aan de Gezondheidsraad ligt mag muziek in de horeca nog maar tot maximaal 100 decibel worden versterkt, drie decibel minder dan nu is...

Kno-artsen: horeca moet volume terugdraaien door gehoorschade
Clubs en discotheken moeten met een nieuwe wet gedwongen worden hun volumeknop terug te draaien, om gehoorschade bij gasten te voorkomen.

Is straatoverlast het probleem van de horecaondernemer?
Zingende gasten op het terras en drukte op straat. Met klagende buren en politie aan de deur als gevolg. En de gemeente vindt dat jij het als...

Welke geluidsnormen gelden er op het horecaterras?
Welke geluidsnormen gelden er op het horecaterras? En wanneer wordt het stemgeluid van gasten wél meegerekend in het toegestane geluidsniveau, en...

Iens introduceert beoordeling geluidsniveau horeca
Recent heeft reserveringssite Iens op haar beoordelingssite een knop 'geluidsniveau' toegevoegd. Daarmee is het voor gasten mogelijk gemaakt om ook...

Quietroom komt met stilte-cursus voor hotels
Quietroom geeft sinds kort zogeheten stilte-cursussen voor hotels. 'Hotelmedewerkers hebben maar weinig kennis over geluid. Over wat de wettelijke...

Rechter legt café dwangsom op vanwege geluidsoverlast
Het Amsterdamse café Dulac hangt een dwangsom van 500 euro per dag boven het hoofd als ze niet binnen vier weken geluidsisolatie heeft aangebracht....