Alles over Menukaart

Taks Yuen over zijn menukaart.

Taks Yuen over zijn menukaart: 'Ik ben blij dat we af zijn van de standaardgerechten'

Het 'Chin Ind Rest' op de gevel van Mei Wah in Eindhoven schiep sinds 1965 de juiste verwachting van de menukaart binnen. In 2023 maakte Taks Yuen...

foto Nadia ten Wolde

Joris Bijdendijk over gevolg van duurzaamheid in Rijks*: 'Dat zag ik niet aankomen'

Joris Bijdendijk heeft hele duidelijke ideeën hoe restaurants duurzamer kunnen worden, zo vertelde hij tijdens het Future Menus Chefs Connect, een...

Kenny Friederichs.

Kenny Friederichs nieuwe chef de cuisine sterrestaurant Latour

Kenny Friederichs is de nieuwe chef de cuisine van Restaurant Latour in Noordwijk. Kenny, die promoveerde in februari 2024 tot junior chef, heeft...

Gouter zet elke acht weken menu uit ander land op tafel: 'Wat oma vroeger bij jou op tafel zette'

Gouter zet elke acht weken menu uit ander land op tafel: 'Wat oma vroeger bij jou op...

Een restaurant met elke zes tot acht weken een menu gebaseerd op een ander land. Restaurateur Ruben Vis gaat het doen. Op 1 juli hoopt hij restaurant...

Rohini Atwaroe met de menukaart van Het Statencafé.

Rohini Atwaroe over haar menukaart: 'Langzaam introduceer ik mijn keuken'

Een kaart die prikkelt en verrast maar toch herkenbaar is. Rohini Atwaroe van Het Statencafé beantwoordt 12 vragen voor de serie 'Chefs over hun...

André van Alten

Er zijn familiezaken en familiezaken; La Provence* valt in die laatste categorie

Je hebt familiebedrijven en familiebedrijven. La Provence* in Driebergen is er een in de laatste categorie en viert dit jaar zijn vijftigste...

Chef Rik de Jonge over zijn menukaart: 'Veel koks hebben moeite met onze frivole manier van koken'   

Chef Rik de Jonge over zijn menukaart: 'Veel koks hebben moeite met onze frivole manier...

Niet alleen de gasten bij bistro Madeleine in Utrecht zien elke keer een nieuwe menukaart; ook de koks weten niet altijd wat ze die dag gaan maken....

Nieuwe leden van JRE-Nederlands, van links naar rechts: Timo Reichelt & Lino de Vrede - Au Coin des Bons Enfants, Sven & Joëlle Nijenhuis - Ambrozijn, Stephanie Nunes Querido - Savarin, Pasquale Carfora - Aroma, Naomi Habets & Joey Remie - Rura

Vijf nieuwe leden voor JRE-Nederland

Tijdens de jaarlijkse JRE-Jeunes Restaurateurs 'Pers- & Partnerlunch' zijn de nieuwe leden van JRE-Nederland officieel voorgesteld. Gastheer tijdens...

Hoe je werkelijk élke gast naar je restaurant trekt: 'Carnivoren horen er ook bij'

Hoe je werkelijk élke gast naar je restaurant trekt: 'Carnivoren horen er ook bij'

De nieuwste horecatrend gaat niet over natuurwijn, gewaagde veganistische gerechten of zelfgemaakte cocktails. Wie vooraan wil lopen zorgt ervoor dat...

Nina Bogaerts van Rosario Cocina Mexicana. Foto: Diederik van der Laan / Dutch Photo Agency

Nina Bogaerts over haar menukaart: 'Dit is hoe ik de Mexicaanse keuken zie'

De Mexicaanse eetcultuur is complexer en veelzijdiger dan menigeen denkt; die boodschap wil Nina Bogaerts uitdragen met de kaart van Rosario Cocina...