Alles over Pricing

Vijftig procent korting op fine dining moet nieuwe generatie lokken tijdens Jongerenweek

Vijftig procent korting op fine dining moet nieuwe generatie lokken tijdens Jongerenweek

Vijftig procent korting voor jongeren op de menuprijs in 41 restaurants. Met die actie wil JRE-Nederland een nieuwe generatie laten kennismaken met...

Restaurant in Oostenrijk rekent 8 euro voor een leeg bord

Restaurant in Oostenrijk rekent 8 euro voor een leeg bord

Een restaurant in Oostenrijk is het middelpunt van een rel op sociale media. De eetgelegenheid rekent namelijk 8 euro voor een leeg bord. Let wel,...

Merchandise: iets voor jouw horecazaak?

Merchandise: iets voor jouw horecazaak?

Merchandise branding is een marketingtool die bands en filmproducenten al jaar en dag omarmen. Maar succesvolle merchandise is niet alleen weggelegd...

ING verwacht volumegroei in de horeca van 2 procent, vooral door prijsstijging

ING verwacht volumegroei in de horeca van 2 procent, vooral door prijsstijging

Dit jaar doet de consument het naar verwachting wat rustiger aan qua bezoek aan de horeca. Dat komt door lage economische groei, een licht oplopende...

Ron Blaauw heeft met betaalbare gerechten goedkoopste sterrenrestaurant van Nederland

Ron Blaauw heeft met betaalbare gerechten goedkoopste sterrenrestaurant van Nederland

Buikpijn kreeg chef Ron Blaauw ervan. Als een gezin uiteten wil, is het bij een gemiddelde bistro al snel 350 euro kwijt. Uitgaven die - door dure...

Boost je omzet met 46 procent: 'Maak gastvrouw of -heer belangrijk'

Boost je omzet met 46 procent: 'Maak gastvrouw of -heer belangrijk'

De verkoop radicaal verhogen. Welke ondernemer wil dat nou niet? Horeca-adviseur Franck Evers belooft 46 procent meer omzet in 10 weken tijd. Op...

De prijzen in restaurants en cafés stegen in het eerste kwartaal gemiddeld met 6 procent (beeld: Imagine)

Horeca verhoogde prijzen in eerste kwartaal met gemiddeld 6 procent

In het eerste kwartaal van 2024 verhoogden restaurants en cafés hun prijzen met gemiddeld 6 procent, dat blijkt uit cijfers van het CBS.

Prijsgedoe in de horeca tegen zere been Haagse ondernemer: 'Waarom vergelijken?'

Prijsgedoe in de horeca tegen zere been Haagse ondernemer: 'Waarom vergelijken?'

Waar ben je nou het meest kwijt voor een cola, pils of koffie? Die vraag deed de afgelopen dagen nogal wat stof opwaaien. Volgens het ene onderzoek...

Ariane van Mancius.

Pionieren met échte prijzen in de horeca: wat levert het op?

Ariane van Mancius opende als eerste in Nederland een true price café om de 'onzichtbare kosten' van koffie, thee en sap inzichtelijk te maken. De...

Frank Streefland

Tegen de stroom in: restaurant verláágt prijzen om bezettingsgraad te verhogen

Waar veel horecaondernemers er niet aan ontkomen om de prijzen te verhogen, doet restaurant De Nieuwe Polderkeuken in Stolwijk het helemaal anders....