Jobtimiser
Hoe ga je om met een noodsituatie in je hotel (en het elders onderbrengen van gasten)?
Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt hotelier Barend Nobel zijn tips over hoe om te gaan met een noodsituatie in je hotel.
Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt hotelier Barend Nobel zijn tips over hoe om te gaan met een noodsituatie in je hotel.
In de horeca vinden soms bedrijfsongevallen plaats. Vaak gaat het om ongevallen door snijden, stoten, in contact komen met stroom, hitte (brandwonden), uitglijden, struikelen. Hoe ga je daar als ondernemer mee om?
Als horecaondernemer weet je hoe waardevol jouw medewerkers zijn voor het succes van je bedrijf. Daarom wil je ze beschermen tegen ongevallen, ziekte en uitval. Niet alleen voor hen, maar ook voor de veiligheid en gezondheid van je gasten en de continuïteit van je bedrijf.
Voor Bianca Veenhof, eigenaar van Gastrobar Berlage in Den Haag, is het geen normale zomer.
Vaak een groot dilemma op de werkvloer: hoe gaan we om met seksueel grensoverschrijdend gedrag?
De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert onaangekondigde inspecties uit bij horecabedrijven, om vast te stellen of er hygiënisch wordt gewerkt en of er op een veilige manier met voedsel wordt omgegaan. Een dergelijke controle weigeren is eigenlijk geen optie, omdat dat kan leiden tot strafvervolging. Maar als horecaondernemer kun je jezelf wél zo goed mogelijk voorbereiden op deze inspecties.