Alles over Veiligheid

Dit beeld is gegenereerd met behulp van AI.

Hoe ga je om met een overval: 'Probeer de rust te bewaren'

Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt ondernemer Koen Hoeben zijn tips over hoe om te gaan met een overval en de nasleep daarvan.

Dit beeld is gegenereerd met behulp van AI.

Hoe ga je om met agressie in de horeca? 'Cruciaal om de juiste signalen tijdig op te merken'

Voor de serie 'Hoe ga je om met..' van Misset Horeca deelt Martijn Wildeboer van Platform Veilig Ondernemen (PVO) zijn inzichten hoe...

(c) Roel Dijkstra / Foto: Joep van der Pal

Restaurant Gare du Nord stopt na ernstige overlast van buurtgenoten

Veganistisch restaurant Gare du Nord in Rotterdam-Noord sluit noodgedwongen de deuren. Kortgezegd is de eigenaar het ondernemen onmogelijk gemaakt...

Hendrik Karabagias: ‘Veel consumenten hebben wel kunnen sparen.’

Susteam moet einde maken aan overlast rond Zwolse horeca

Horecaondernemer Hendrik Karabagias van Las Rosas in Zwolle pleit voor de komst van een susteam. Een groep particuliere beveiligers die op drukke...

Politie in gesprek met horecaportiers in Utrecht (ter illustratie, afgebeelde portiers worden niet verdacht van fraude). Foto: Herbert Wiggerman

Horecaban moet uitkomst bieden tegen notoire overlastgevers

Bloedirritant en weinig tegen te doen: notoire overlastgevers in de horeca. Een paardenmiddel is de collectieve horecaontzegging (CHO). Met de...

The Lemon Tree

Restaurant The Lemon Tree gehackt, eigenaar weigerde 'losgeld' te betalen

Restaurant The Lemon Tree in Deventer had bijna 70.000 volgers op Instagram, totdat het account werd gehackt door cybercriminelen. Eigenaar Valentijn...

Gespot: gastvrij en veilig laden van fietsaccu's

Gespot: gastvrij en veilig laden van fietsaccu's

Recentelijke incidenten zoals accubranden in hotels in Winterswijk en Steenwijk, en in een grote fietsenstalling, hebben de risico's van lithium-ion...

Snijden is een van de grootste risico's van werken in de horeca.

Veilig werken in de horeca: een risico-inventarisatie en -evaluatie is verplicht

Als horecaondernemer weet je hoe waardevol jouw medewerkers zijn voor het succes van je bedrijf. Daarom wil je ze beschermen tegen ongevallen, ziekte...

Een inspecteur die een checklist afwerkt. (beeld gemaakt met Imagine).

De NVWA voert inspecties uit in de horeca: hoe bereid je je voor?

De Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) voert onaangekondigde inspecties uit bij horecabedrijven, om vast te stellen of er hygiënisch wordt...

Als ze meer dan zeepjes stelen: zo gaan hotelhackers te werk en dit kun je ertegen doen

Als ze meer dan zeepjes stelen: zo gaan hotelhackers te werk en dit kun je ertegen doen

Het aantal hacks waarbij zogeheten 'social engineering' wordt gebruikt om informatie los te peuteren, is de laatste jaren geëxplodeerd, zien cyber...