nieuws

Poldervaart gooit roer om bij Elfstedentocht

Restaurant

Marco Poldervaart gooit het roer in zijn restaurant De Gastronoom in Harlingen compleet om wanneer de Elfstedentocht wordt gereden. Geen zeeduivel met Thaise curry of reegeit met lever, maar warme chocolademelk met appeltaart wanneer de tocht der tochten wordt verreden.

Poldervaart gooit roer om bij Elfstedentocht

‘De laatste keer dat hij gereden werd, in 1997, waren we voor één dag een totaal ander bedrijf: ik heb toen dingen verkocht waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou verkopen’, aldus Poldervaart in OpSmaak.

Poldervaart doelt daarbij op warme chocolademelk met slagroom en appeltaart. ‘Als er dit jaar weer een Elfstedentocht komt, zou ik dat zo weer doen. Op zo’n dag draait het niet om gastronomie, maar om ouderwetse gastvrijheid’.

Harlingen, waar De Gastronoom is gevestigd, is een van de steden die de schaatsers van de Elfstedentocht aandoen. Het restaurant van Poldervaart is gevestigd in het oude centrum van de havenstad.

Reageer op dit artikel