nieuws

Robert Levels terug bij leermeester Hans van Wolde

Restaurant

Robert Levels keert terug bij Beluga in Maastricht. Na uitstapjes bij Toine Hermsen en Altembrouck wordt hij de derde chef-kok in de keuken van tweesterrenchef Hans van Wolde.

Robert Levels terug bij leermeester Hans van Wolde

Levels gaat na vijf jaar terug naar zijn leermeester, waarvoor hij eerder al vijf jaar actief was. ‘Robert en ik begrijpen elkaar en hebben dezelfde ambities. Met zijn drieën (Van Wolde, Servé Vromen en Robert Levels, red.) gaan we aan het werk om ons product heel sterk neer te zetten.’

Van Wolde hoopt door de komst van Levels wat meer tijd te hebben voor het bedenken en ontwikkelen van ideeën en gerechten. Ik ga absoluut niet weg uit de keuken en zal er tijdens lunch en diner altijd zijn, maar daarbuiten wil ik energie en tijd stoppen in creatieve dingen.’

Bier en kookboek

Een van die creatieve dingen is de realisatie van Beluga-bier. Bedacht door Van Wolde, zijn sommelier en een kleine brouwerij uit Stein. ‘Een eetbier’, volgens de sterrenkok. ‘Vrouwelijk ook, met een licht zuurtje, een klein bittertje en een frisse afdronk. Zeer geschikt voor een bier-spijscombinatie.’

En in de eerste week van december verschijnt Moods met een korreltje zout, een lifestylekookboek waarvan vier edities verschijnen.