nieuws

Van Gulick antwoordt Charles over schapenvlees

Restaurant

Marc van Gulick, de nieuwe directeur van Landgoed Lauswolt in Beetsterzwaag, zat vorige week met prins Charles aan tafel. De Britse prins vroeg Van Gulick waarom Nederlanders wel veel lamsvlees, maar nauwelijks schapenvlees eten. Het antwoord van Van Gulick was gevat.

Van Gulick antwoordt Charles over schapenvlees

‘Bij ons gaan de meeste schapen in de shoarma’, antwoordde Van Gulick op de vraag van prins Charles, zo valt te lezen in De Telegraaf. Van Gulick en ondermeer voorzitter Fred Dijsselbloem van Euro-Toques Nederland waren aanwezig tijdens een diner in Clarence House, het buitenverblijf waar prinses Diana woonde.

Het diner vond plaats om te vieren dat na tien jaar de export van Brits vlees weer vrij kwam. Prins Charles is de beschermheer van Engels en Schots vlees en bezit zelf een kudde schapen. Het diner, met veel Schots en Engels vlees, werd bereid door de Engelse tv-kok James Martin.

Zie ook:

Charles prijst in Frankrijk Brits vlees aan

Reageer op dit artikel