nieuws

Visrestaurant moet sluiten wegens visgeur

Restaurant

Een visrestaurant in het Vlaamse Knokke moet de deuren sluiten, omdat de bovenburen de stank van vis niet meer konden verdragen. De rechter kwam ruiken en gaf hen gelijk.

Visrestaurant moet sluiten wegens visgeur

Dit meldde de Belgische krant Het Laatste Nieuws donderdag.

Restaurant ‘Point de Vue’ van eigenaar Piet Leliaert moet op maandag dicht zijn. ‘Op deze manier kunnen ze de helft van de zaken hier sluiten’, stelt Leliaert verbouwereerd. Hij verklaart dat op de plek al meer dan dertig jaar een restaurant zit. ‘Je zit hier aan de kust, mensen leven hier van vis en visrestaurants’.

Hij zegt eerder op eigen houtje investeringen te hebben gedaan om hinder voor de bovenburen weg te nemen, maar de buren waren niet tevreden. ‘Sommigen van hen komen hier zelfs eten’, zei hij.

De rechtbank vond het restaurant teveel op een viswinkel lijken en dat is op die plek verboden. Luc De Bauw van belangenorganisatie Ho.Re.Ca-Vlaanderen vindt dat appels met peren vergelijken. Leliaerts advocate concludeert: ‘Mijn cliënt kan nu hooguit iets met vlees beginnen’.

Reageer op dit artikel