nieuws

GaultMillau 2013: Lindeboom heeft Wijnkaart van het Jaar

Restaurant

De Lindeboom New Style in Beek heeft de Wijnkaart van het Jaar 2013 volgens GaultMillau. Het Limburgse horecabedrijf ontving maandagavond 29 oktober tijdens de Nacht van GaultMillau in het Theater aan het Vrijthof in Maastricht de award die hoort bij de prijs.

GaultMillau 2013: Lindeboom heeft Wijnkaart van het Jaar

Op de kaart van De Lindeboom New Style in Beek (Limburg) staan meer dan driehonderd wijnen, en daarvan worden er meer dan 75 per glas geschonken. ‘Een kaart die met liefde is vastgesteld en het handschrift van de sommelier heeft’, aldus het juryrapport.

Glas voor elke beurs, fles voor ware liefhebber

‘Risico durven nemen’, omschreef GaultMillau Nederland-directeur Jan van Lissum de grote hoeveelheid aan wijnen. ‘Met een glas voor elke beurs en een fles voor de ware liefhebber, en ook nog eens een kaart met een ziel.’

75 wijnen per glas

Eigenaren Erik Hoofs (tevens maître-sommelier) en Jan-Willem Punt (chef-kok) wonnen naast een award ook een bezoek aan Chianti Wijnen in het Italiaanse Toscane. Hoofs: ‘We wilden een wijnkaart waarop iedere gast voor ieder gerecht een glas wijn kan vinden. Daarom serveren wij er 75 per glas, getoond op een iPad en afkomstig uit de hele wereld.’

De Wijnkaart van het Jaar 2012 kwam van Het Savarijn in Nijmegen.

» Bekijk hier de Bijzonder tot Onbetwistbare top GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Nieuwkomers in GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Veelbelovend lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Prijs/plezier lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Lievelingsadressen van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Aziatische lijst van GaultMillau 2013
» Bekijk hier de Italiaanse lijst van GaultMillau 2013

Reageer op dit artikel