nieuws

Au Coin Des Bon Enfants: ‘Verlies Michelinster onverwacht

Restaurant

We hadden het niet verwacht’, reageerde George Taselaar van Au Coin Des Bon Enfants uit Maastricht maandagmiddag op het verlies van de Michelinster. ‘We hebben wel wat dingen aangepast in de bedrijfsvoering vanwege de economische situatie, maar dat heeft ons inziens geen gevolgen gehad voor de kwaliteit op het bord.

Au Coin Des Bon Enfants: ‘Verlies Michelinster onverwacht

Voor George Taselaar van Au Coin Des Bon Enfants uit Maastricht was het maandag 26 november ‘even slikken en schrikken’. Michelin heeft zijn restaurant in de rode gids voor 2013, die werd gepresenteerd bij de Hoge Hotelschool in zijn stad, de ster afgenomen die sinds 2005 (voor 2006) in het bezit was. ‘We hadden het niet verwacht.’

Geen sterambities meer

‘Toen we de ster kregen, was de tijd heel anders’, aldus Taselaar. ‘Maar we hadden niet verwacht dat Michelin ons deze zou afnemen. Nee, een verklaring voor dat besluit hebben we niet gehad. Dat doet ze nooit.’

Taselaar gaat proberen om van de nood een deugd te maken. ‘We hebben niet meer de ambitie om nog weer eens een Michelinster te halen. We permitteren ons nu de vrijheid om de bedrijfsvoering aan te passen aan de economische situatie.’

Concept voor breder publiek

Al betekent dat volgens de chef-kok dat ook nu aan de kwaliteit van de producten niet veel verandert. ‘We gaan waarschijnlijk wel iets doen aan de prijsstelling en de drempel verlagen, waardoor we  het concept kunnen wegzetten voor een breder publiek.’

Foto: website Au Coin Des Bon Enfants

Reageer op dit artikel