nieuws

Tv-documentaire Sergio Herman*** in de maak

Restaurant

De Belgische televisieomroep VTM werkt aan een documentaire over driesterrenchef Sergio Herman. De chef-kok en eigenaar van Oud Sluis in Sluis wordt op dit moment gevolgd door een cameraploeg die zijn leven en werk in beeld brengt.

Tv-documentaire Sergio Herman*** in de maak

‘We nemen een documentairereeks op waarin Sergio Herman wordt gevolgd, zowel in zijn zaak als daarbuiten’, citeert het Belgische Nieuwsblad een woordvoerder van VTM. ‘De aanloop naar zijn nieuwe, derde restaurant, La Chapelle, maakt daar natuurlijk deel van uit.’

Ook Sergio Herman komt aan het woord in het artikel. Hij bevestigt de documentaire, die ‘een reeks wordt over mijn leven en werk’. De opening van La Chapelle in Antwerpen staat op de agenda voor eind 2013.

De start van de documentaire staat gepland voor dit najaar, maar een datum ligt nog niet vast. Ook over het aantal afleveringen is nog niets vastgelegd.

Sergiology

De Nederlandse driesterrenchef is in België al langer televisiekok. Onder andere samen met zijn Belgische driesterrencollega Peter Goossens. Het derde seizoen van ‘De beste hobbykok van Vlaanderen’ werd recent een jaar uitgesteld vanwege de sabbatical van Goossens.

In juni presenteerde Sergio Herman bovendien Sergiology. Volgens hem geen bookboek, maar een document over de inspiratiebronnen. Hij sprak daarover uitgebreid voor de camera van MissetHoreca.nl.

Reageer op dit artikel