nieuws

Meesterkok Jan Hekkelman overleden

Restaurant

Meesterkok Jan Hekkelman is op 16 augustus 2014 overleden in Rijswijk. Hij is 84 jaar geworden.

Meesterkok Jan Hekkelman overleden

Het Koksgilde meldt het overlijden van Hekkelman aan Misset Horeca. President Theo van Rensch: ‘Gelukkig heb ik de vrijdagochtend voor zijn overlijden hem via zijn vrouw nog kunnen bedanken voor zijn jarenlange inzet voor het koksvak en met name voor de NCCK/Koksgilde.’

Voorzitter

De SVH Meesterkok Jan Hekkelman was in zijn werkzame leven zestien jaar voorzitter van de NCCK, de Nederlandse club van chef-koks. Dit is een voorloper van het huidige Koksgilde.
In een digitale nieuwsbrief die het Koksgilde aan haar leden verstuurde, omschrijft het gilde Hekkelman als ‘een groot vakman en markante persoonlijkheid in de kokswereld. Hij heeft veel betekend voor het koksvak.’

Koksmuts

Hekkelman was mede-initiator van de SVH-Mmeesterkoktitel. Daarnaast was hij winnaar van de Zilveren Koksmuts. Van 1978 tot en met 1990 werkte Hekkelman als chef kok van het Kurhaus in Scheveningen. In zijn loopbaan heeft hij honderden jonge koks opgeleid.
Tijdens de extra feestelijke 50e editie van de Gouden Koksmuts in 2009 was Hekkelman een van de eregasten.

De crematie van Jan Hekkelman is op zaterdag 23 augustus in Rijswijk

Reageer op dit artikel