nieuws

Yamazato* in Okura Amsterdam vernieuwd

Restaurant

Het met één Michelinster bekroonde restaurant Yamazato in hotel Okura Amsterdam heeft een grootscheepse verbouwing ondergaan. In de nieuwe inrichting is een prominente rol weggelegd voor de sushibar, ook keuken en ontvangstlounge zijn onder handen genomen.

Yamazato* in Okura Amsterdam vernieuwd
Photo Republic

Drie maanden duurde de grootschalige verbouwing van het authentiek Japanse restaurant Yamazato in hotel Okura in Amsterdam.

Michelin

De inrichting is van de hand van het in Tokio gevestigde architectenbureau KKS, dat ook verantwoordelijk is voor de styling van Teppanyaki restaurant Sazanka, dat in november een Michelinster ontving.

Sushibar

Een prominente rol is er voor de sushibar, maar ook de keuken en de aangrenzende ontvangstlounge zijn onder handen genomen.

Japan

‘Met het nieuwe interieur wanen gasten zich nog meer in Japan dan voorheen’, zo laat het hotel weten via een persbericht.

Lounge

‘Dat begint al bij aankomst, als ze via de lounge door de Japanse stenen binnentuin het restaurant betreden.’

Masanori Tomikawa

Chef-kok van Yamazato is Masanori Tomikawa. Hij volgde in 2010 Akira Oshima op en heeft sinds die tijd ook de verantwoordelijkheid over de keuken van Sazanka.

Ciel Bleu

Hotel Okura beschikt over vier restaurants, die allemaal zijn bekroond door Michelin. Op de 23e verdieping huisvest tweesterrenrestaurant Ciel Bleu.

Serre restaurant

Op de begane grond kunnen gasten ook nog terecht bij Serre restaurant, dat een Bib Gourmand heeft en is opgenomen in de Terras Top 100 van Misset Horeca.

Reageer op dit artikel