nieuws

Michelin behoudend in Duitsland

Restaurant 2019

Duitsland heeft er in de Michelingids 2017 geen nieuwe driesterrenrestaurants bij. Wel kregen drie restaurants hun tweede ster en 28 hun eerste ster. Ook verloren 23 zaken hun ster, en werden ook drie tweesterrenzaken geschrapt.

Michelin behoudend in Duitsland

Per saldo verandert er dus weinig in Duitsland, terwijl daar de voorbije jaren toch flink met sterren is gestrooid.

Nu de bekendmaking van de Michelingids in Nederland dichterbij komt, wordt vaak naar de gidsen in omringende landen gekeken ter indicatie. In België vielen weliswaar aardig wat sterren, maar nergens een tweede (wel in Luxemburg). Nu ook Duitsland wat behoudend is toebedeeld, is het de vraag wat dat betekent voor Nederland op maandag 12 december, als de Michelingids 2017 wordt gepresenteerd.

De redactie van Misset Horeca deed vast een voorzichtige voorspelling voor wat die gids ons brengt.

Nieuwe sterren Duitsland 

De drie nieuwe tweesterrenzaken in Duitsland zijn: Rutz in Berlijn, Opus V in Mannheim en Geisels Werneckhof in München. Il Giardino in Bad Griesbach, Résidence in Essen en Fährhaus in Sylt gaan van twee naar geen sterren. Alle drie vanwege sluiting van het restaurant.

Download hieronder het volledige sterrenoverzicht van Duitsland

Reageer op dit artikel