nieuws

Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk naar De Foodhallen

Restaurant 5397

Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk en Johanneke van Iwaarden, de mensen achter Restaurant Breda en Guts&Glory in Amsterdam, zijn in de Foodhallen gestart met Pita. ‘Culinaire döner kebab,’ zegt De Beer tegen Misset Horeca.

Guillaume de Beer en Freek van Noortwijk naar De Foodhallen

Pita startten ze samen met Hidde Vloemans. ‘Het zijn echt lekkere broodjes, Verantwoord vlees, kwalitatief goede, huisgemaakte sauzen en brood. Lekker. Culinaire döner kebab noemen we het,’ zegt Guillaume de Beer.

Het standje in de Foodhallen in Amsterdam aan het Bellamyplein is zaterdag 8 januari geopend. De chefs van Breda zijn niet de eerste topkoks die actief zijn in de Foodhallen. Ook Richard van Oostenbrugge is er samen met Robert Kranenborg actief met  Le Big Fish. Ook BBQ-kampioen Jord Althuizen runt een ‘kraampje’ in de Foodhallen.

De Foodhallen werd in oktober 2014 officieel geopend in Amsterdam-West. Het initiatief is gebaseerd op ‘indoor food markets’, die over de hele wereld te vinden zijn.

Kort na de opening in 2014 maakte Misset Horeca dit video-verslag met mede-oprichter Zing-Kyn Cheung.

Reageer op dit artikel