nieuws

Restaurantketen De Beren opent in Zwolle op 23 mei

Restaurant 2043

Restaurantketen De Beren van Ad Schaap opent dinsdag 23 mei een nieuwe vestiging in Zwolle. Het is het eerste restaurant van De Beren in Overijssel. Het brengt het totaal aantal locaties op 31.

Restaurantketen De Beren opent in Zwolle op 23 mei
Ad Schaap

REDACTIE (11 juni) : De Beren laat weten dat de vestiging in Zwolle  op 15 juni 2017 opent.

De nieuwe zaak in Zwolle komt op het Katwolderplein, pal naast de gloednieuwe Pathé bioscoop. ‘De locatie leent zich uitstekend voor een leuke avond uit. Onze gasten kunnen hier een bezoek aan de bioscoop combineren met een gezellig diner in ons restaurant, zegt  Ad Schaap, eigenaar van De Beren restaurants. De Beren Zwolle krijgt ook een terras.

Beren bios arrangement

Restaurant De Beren kenmerkt zich door kwalitatieve gerechten voor een vriendelijke prijs. Gasten kunnen genieten van een borrel met (lokale) speciaalbieren, een lunch of diner. De vlees- en visgerechten worden op de houtskoolgrill bereid. Voor een complete avond uit kan een diner bij De Beren worden gecombineerd met een bezoek aan de naastgelegen bioscoop: met een Beren Bios arrangement voor €26,50 krijgt de gast een drie-gangen-keuzemenu en ontvangt men een bioscoopkaartje voor een film naar keuze.

De Beren in Zwolle

De Beren in Zwolle

Schaap is daarnaast bezig met nieuwe restaurants in Schiedamse Vest en Gouda. Gesprekken zijn er over locaties in Apeldoorn en Alkmaar.

Recent vertelde Schaap in een interview met Misset Horeca ver het proces van nieuwe zaken die hij vervolgens overdraagt aan franchisers. ‘Wat we doen bij nieuwe zaken: wij starten hem op, we bouwen ’m zoals wij ’m graag willen, ons team gaat erin. Pas dan gaan we een ondernemer erbij zoeken. Die ondernemers melden zich bij ons, we hebben nog niet actief geworven. Dat gaan we wél doen. We openen Hoofddorp en Haarlem, daar hebben wij geen netwerk. Ik wil geen Rotterdamse ondernemer in Haarlem hebben, het moet lokaal zijn. Na opening willen we in principe binnen zes maanden de zaak overdragen aan een franchisenemer.’

Groeiplannen 

Ad Schaap benoemde zijn groeiplannen heel specifiek in het interview. ‘Eind 2019 staan er 50 Beren restaurants in Nederland. En dat heb ik nog nooit gezegd, we hebben het nooit zo specifiek over groei gehad. Ik hoor zo vaak ketens dingen roepen die ze niet waar maken. Maar de markt is er klaar voor, de financiële middelen zijn er en het model met franchise laat het toe.’

De Beren: start in 1984

De Beren startte in 1984 met de opening van een eetcafé op de Noordsingel in Rotterdam. Inmiddels heeft Ad Schaap filialen in Zuid-Holland, Noord-Holland, Noord-Brabant, Utrecht, Flevoland en Gelderland.

 

Reageer op dit artikel