nieuws

GaultMillau 2018: Gastvrouw van het Jaar Claudia Brevet van Inter Scaldes

Restaurant 2582

Claudia Brevet van restaurant Inter Scaldes** in Kruiningen is maandag 6 november uitgeroepen tot Gastvrouw van het Jaar tijdens de uitreiking van de GaultMillau Awards 2018.

GaultMillau 2018: Gastvrouw van het Jaar Claudia Brevet van Inter Scaldes

GaultMillau 2018: ‘Vergeet de standaardeisen die aan gastvrijheid worden gesteld.’ Volgens de boekjes zijn dat onder andere enthousiasme, dienstbaarheid, interesse, inlevingsvermogen, passie, toewijding, mensenkennis, communicatie, luisteren en aanpassingsvermogen. ‘Dat is al heel wat. Claudia Brevet gaat gewoon een heel stuk verder. Ze handelt op een volstrekt natuurlijke wijze. Bijna elke gast kent ze persoonlijk, een gesprek gaat door waar het de vorige keer eindigde.’

‘Als een generaal leidt ze de troepen’

Ook nieuwe gasten krijgen ruim de aandacht, vervolgt GaultMillau. ‘Op een ontspannen manier begeleidt ze iedereen door de middag of avond heen. Haar witte brigade staat als een huis. Samen vormen ze het fundament. Als een generaal leidt ze de troepen. Wie bij haar mag komen werken, kan uitgroeien tot de beste in zijn vak. Gastvrijheidsdenken zonder weerga. Clockwork Claudia. Een topgastvrouw.’ Jan van Lissum: Je bent volgens mij de enige vrouw die haar man de baas is’, eindigt hij met een knipoog.

Claudia Brevet: ‘Ik sta helemaal te trillen’

Claudia Brevet : ‘Ik sta helemaal te trillen. Ik had dit echt niet verwacht. Ik kom hier ieder jaar om te kijken naar alle jonge talenten.  Daar werken we graag zelf mee en dan zomaar ineens sta je zelf op het podium.’

Ranglijst Lekker

Naast de award Gastvrouw van het Jaar, kreeg op 30 oktober 2018 het restaurant Inter Scaldes ook een toppositie in Lekker 2018. Het restaurant kreeg dit jaar de tweede plek in de ranglijst. ‘Wat was het weer spannend! Superblij met wederom een toppositie in Lekker. Dit gaan we vieren’, reageerde Claudia Brevet. Sinds het laatste jaar dat Sergio Herman met Oud Sluis in Sluis de ranglijst van Lekker aanvoerde, in 2013, wisselen De Librije en Inter Scaldes hun eerste en tweede positie af.  In de Lekker 2018 voert De Librije de hoogste notering  duur weer.

Over Inter Scaldes

Inter Scaldes heeft sinds 1984 twee Michelinsterren, toen Maartje Boudeling er nog chef-kok was. Het restaurant behield zijn twee Michelinsterren onder chef-kok Jannis Brevet en gastvrouw Claudia, die het restaurant overnamen. Jannis en Claudia Brevet vernieuwden de twaalf kamers van hun manoir en tweesterrenrestaurant in 2015. Kunstwerken en designmeubilair kregen een hoofdrol in de onderkomens. Tijdens de jaarlijkse Oesterparade van Inter Scaldes (**) presenteerde Claudia Brevet in 2016 de eerste editie van hun eigen glossy. Aanleiding was het vijftienjarig bestaan van Inter Scaldes onder leiding van echtpaar Brevet.

Reageer op dit artikel