Pascal Jalhay werkt aan kookboek vol 'Indo chefs'

Pascal Jalhay werkt aan kookboek vol 'Indo chefs'
Pascal Jalhay

Pascal Jalhay werkt aan een kookboek met daarin recepten van alle 'Indo chefs van Nederland die ertoe doen', zo zegt hij zelf. Hij noemt namen als Jaimie van Heije, Syrco Bakker, Jermain de Rozario en Jimmy Lo Hamzah. Hij zit niet bij de pakken neer na zijn vertrek bij Bougainville in Amsterdam.

Naast de genoemde chefs Jaimie van Heije, Syrco Bakker, Jermain de Rozario en Jimmy Lo Hamzah komen in het boek van Pascal Jalhay ook Indonesische keukenautoriteiten als Lonny, mevrouw Anita Boerenkamp (Spandershoeve, Hilversum) en Frank Deuning van The Raffles in Den Haag aan bod.

‘Maar uiteraard nog veel meer namen en hele mooie verhalen. Het komt begin 2019 uit. Eerst ga ik nog op reis voor het boek. Natuurlijk naar Indonesië, waaronder naar Bali, waar ik restaurants ga bezoeken. Het wordt een geweldig boek.  Je ziet, ik ziet niet bij de pakken neer.’

Bougainville

Met dat laatste doelt Pascal Jalhay op zijn onverwachte vertrek bij Restaurant Bougainville in Hotel TwentySeven in Amsterdam van Eric Toren. Dit werd begin april 2018 bekend.  ‘Dat laat ik liefst zo snel mogelijk achter me.’

Jalhay laat verder weten nog steeds actief te zijn voor Marfo. ‘Ik ben inmiddels ook al weer bezig met nieuwe dingen. Zowel in Amsterdam als in het buitenland. Daar put ik veel energie en vertrouwen uit. Ik hoopte op een bijzondere manier terug te kunnen komen en als dat dan ondanks alle inspanningen niet lukt, is dat wel een teleurstelling,' besluit Jalhay.

Over Pascal Jalhay

Pascal Jalhay startte op zijn 21ste in restaurant Au Coin des Bon Enfants (Maastricht). Vervolgens vertrok hij naar Scholteshof** in België, restaurant Excelsior* in Amsterdam en was hij van 1998 tot 2003 sous chef van La Rive** in het Amstel Hotel. Daarna werd hij executive chef bij restaurant Vermeer in het Barbizon Palace Hotel in Amsterdam. Jalhay kookte er twee sterren en kreeg zijn tweede ster van Michelin direct het jaar na het verkrijgen van de eerste ster. Destijds een unicum van Michelin. Dit was toen nog nooit eerder gebeurd. Jalhay koos vlak daarna voor een carrière buiten de horeca om meer tijd te hebben voor zijn gezin. In april 2017 maakte hij zijn come-back na een zorgvuldige overweging. Hij zei hierover destijds tegen Misset Horeca: 'Ik wil het in een keer goed doen. Na 12 jaar uit de horeca te zijn geweest kun je niet te vaak terugkomen.'  

Misset Horeca bij u op de deurmat?