nieuws

Bib Gourmand-restaurant in Tilburg stopt

Restaurant 2311

Restaurant L’Olivo in Tilburg – door Michelin bekroond met een Bib Gourmand – sluit de deuren. Het Italiaanse restaurant is nu nog gevestigd in hartje stad, aan de Korte Heuvel. Eind juni 2018 wordt er voor het laatste gekookt.

Bib Gourmand-restaurant in Tilburg stopt

L’Olivo Tilburg heeft een carrière van twintig jaar achter de rug. Eind 2014 kreeg het restaurant een Bib Gourmand van Michelin. Dit is een bekroning voor een goede prijs – kwaliteit verhouding. De norm voor 2018 is maximaal 37 euro voor een driegangen keuzemenu.

Volgens lokale media sluit de Italiaan haar deuren vanwege twee redenen: goed personeel is niet te vinden, plus brouwer Grolsch (uitbater van onder meer bijna buurman LIVE pianobar) kwam met een aantrekkelijk aanbod om het pand te huren. Dat meldt eigenaar en chef-kok Jan Gravestein. ‘Op het hoogtepunt stoppen, we kunnen met een goede naam afscheid nemen.’

De exploitanten van Live Pianobar nemen de ruimte – via Grolsch – over. Wat ze er gaan doen is nog niet bekend. De Live Pianobar is van Sebastiaan Burgers – maar de exploitatie is in handen van Dennis de Reuver en Richard van Zelst.

Zonder  L’Olivo

Na 23 juni krijgen de nieuwe exploitanten de sleutel van het pand. Tot die tijd kunnen gasten nog eten bij L’Olivo. Na de sluiting telt Tilburg nog drie restaurants met een Bib Gourmand van Michelin: Brasserie Kok Verhoeven De Houtloods en Hofstede de Blaak.


>> Bekijk welke restaurants een Bib Gourmand hebben in 2018

>> Hoe kom je in aanmerking voor een Bib Gourmand?

 

 

 

Reageer op dit artikel