nieuws

Café Joris in Tilburg verkocht

Café 9111

Café Joris van Joris van Riel heeft een nieuwe eigenaar. Joris van Riel wil meer tijd aan zijn vrouw en drie kinderen besteden en gaat vanaf februari 2017 werken voor koffieleverancier JJ Darboven. Joris van Riel gaf vorig jaar zijn café aan het Piusplein in de nacht uit handen. Deze samenwerking is inmiddels gestopt.

Café Joris in Tilburg verkocht
Joris van Riel

‘Het doet wel pijn om na 22 jaar horeca iets anders te gaan doen,’ zegt Joris van Riel tegen Misset Horeca. ‘Gelukkig blijf ik verbonden aan de horeca in mijn nieuwe baan, ik word rayonmanager grootverbruik voor Darboven in Brabant, Zeeland en Vlaanderen.’

Joris van Riel runde negen jaar Café Joris aan het Piusplein in Tilburg. De nieuwe eigenaar van ‘zijn’ café is  ‘BV Bruin Café 2.0.’ Sebastiaan Burgers zit er achter maar zal het nieuwe Joris-café gaan verpachten. Er is nog niet getekend, dus wie de zaak gaat exploiteren kan nog niet naar buiten, zo laat Burgers weten aan Misset Horeca.

Burgers is bekend van de Live Piano Bar in Tilburg, een zaak die hij sinds september dit jaar verpacht, aan Ridema Beheer van Dennis de Reuver en Richard van Zelst.

De deur van Café Joris is al dicht. ‘Het is nu afronden, leveranciers bellen, laatste facturen versturen en de administratie rond maken. Met ingang van 1 februari ga ik aan de slag in de koffie.’

Van Riel van Café Joris gaf sinds begin 2016 zijn zaak ‘s avonds uit handen. Café Joris werd na 23 uur Bar Boris. Dit deed hij ook al om meer tijd met zijn gezin door te brengen. ‘Helaas stopte deze samenwerking vrij snel. Daarna ben ik verder gegaan met een dj-collectief maar toen moest ik wel weer zelf aanwezig zijn en dat was niet de bedoeling. Ik heb de tijd genomen, goed nagedacht en dus toch besloten te verkopen.’

Bekijk de video-interview dat Misset Horeca begin 2016 maakte met Joris van Riel.

Reageer op dit artikel