nieuws

Café Cliché van Sidney Schutte in voormalig restaurant Bijvangst

Restaurant 2689

Café Cliché, het nieuwe initiatief van chef Sidney Schutte, opent eind augustus de deuren in voormalig restaurant Bijvangst aan de Middenweg in Amsterdam. Bijvangst sloot in juni de deuren nadat dit het tij niet meer kon keren na een slechte recensie van Parool recensent Hiske Versprille.

Café Cliché van Sidney Schutte in voormalig restaurant Bijvangst
Foto: Diederik van der Laan

Mede-eigenaar Misha Soesman van Bijvangst zei recent tegen Misset Horeca: ‘Er komt een nieuw horecaconcept in het pand waarin Bijvangst zat gevestigd, een brasserie.’ Meer details mocht hij er toen nog niet over loslaten. Soesman vertelde ook dat de impact van het rapportcijfer vier die het Parool het restaurant gaf, heel groot was. ‘Het scheelde ontzettend veel omzet en gaf ons nog minder tijd om het concept goed neer te zetten. We hebben zelf de keuze gemaakt om te stoppen.

Restaurant Bijvangst. (c) Diederik van der Laan

De nieuwe eigenaar neemt ook een deel van het personeel over’, vervolgde Soesman. Nu blijkt dat topkok Sidney Schutte er Café Cliché in start. ‘Het wordt een levendige brasserie met een menukaart vol lekkere gerechten’, vertelt Sidney Schutte. De topkok zorgt er voor de nodige inspiratie op creatief en culinair gebied. ‘Het resultaat is een heerlijke huiskamer waar iedereen welkom is.’

Café Cliché

Schutte, zelf executive chef van het Waldorf Astoria Amsterdam, is initiatiefnemer en het creatieve brein achter Café Cliché en zegt het volgende: ‘Het Waldorf Astoria Amsterdam blijft mijn thuishaven met Librije’s Zusje als culinaire creatieve uitlaatklep. Daar streef ik samen met het keuken- en serviceteam dagelijks naar het hoogst haalbare niveau. Ik hou van mijn vak en wil mijn plezier en passie overbrengen naar Café Cliché. Ik krijg vaak de vraag: Wat eet jij graag thuis? Ik leg dan uit dat ik simpele maar smaakvolle en funky gerechten kook en deze in familie-stijl op tafel zet. Met Café Cliché kan iedereen dit ervaren en zelf aanschuiven. Kortom: een plek voor de buurt en voor iedereen die in de buurt is.’

Goede kwaliteit, fijne porties en smaakvolle gerechten waarbij ook de allerkleinsten niet worden vergeten. De menukaart is geïnspireerd op de seizoenen, verschillende windstreken, de stad Amsterdam en staat vol funky combinaties en vaste klassiekers. Café Cliché staat voor lekker eten van goede kwaliteit en een informele sfeer; een culinaire huiskamer waar iedereen welkom is. Café Cliché opent haar deuren aan de Middenweg 35 in augustus 2018.

Reageer op dit artikel