nieuws

Ron Blaauw en Michiel van der Eerde: foodhal met Deliveroo

Restaurant 1424

Chefs Ron Blaauw en Michiel van der Eerde werken samen met Deliveroo in een nieuwe foodhal met zes keukens in Amsterdam. Het gaat om Editions Amsterdam met zes keukens bij de eerste jeu de boules foodhal van Nederland: Mooie Boules.

Ron Blaauw en Michiel van der Eerde: foodhal met Deliveroo

De gerechten van chefs Ron Blaauw en Michiel van der Eerde worden exclusief bezorgd bij klanten van Deliveroo en zijn verkrijgbaar voor bezoekers van de jeu de boules hal in Amsterdam-Oost.

Michiel van der Eerde (Baut): ’We zijn met food-delivery gestart omdat we zien dat de dagelijkse eetcultuur van de consument verandert. Consumenten kiezen steeds meer voor gemak, maar dan wel van een hoge kwaliteit. Wij hebben samen met Deliveroo gekeken naar welk type eten gewild is en tegelijk goed te bezorgen is. Op basis van deze informatie hebben we vier virtuele concepten gelanceerd.’ Van Eerde tekent voor Pho Sho, Waha (proteïne bowls), Armando’s (kip) en Superbowls. Ron Blaauw neemt Pita Pita Pita en Indonesisch voor zijn rekening.

Michiel van der Eerde vervolgt: ‘Deze maaltijden zijn exclusief via het Deliveroo platform te verkrijgen. Dit is voor ons een nieuwe manier van zakendoen, de maaltijdbezorger levert een externe keuken en de locatie zit op een strategische ‘sweetspot’ voor delivery.’

Deliveroo Editions

Deliveroo Editions is een – naar eigen zeggen van de bezorggigant – innovatief platform voor de Nederlandse horeca. ‘Op basis van beschikbare data identificeren we welke gerechten of keukens in bepaalde wijken nog niet beschikbaar zijn maar waar wel vraag naar is. Vervolgens lanceren we deze keukens met de chefs van bestaande en populaire restaurants.’

‘Hierdoor beschikken deze restaurants over de infrastructuur om hun bedrijf eenvoudig uit te breiden en te laten groeien in nieuwe stadsdelen. In andere landen waar Editions gelanceerd is heeft dit geleid tot omzetstijgingen van wel 400%,’ zegt Deliveroo. ‘Dit creëert banen voor chefs en keukenpersoneel op de locaties en hierdoor kunnen Deliveroo bezorgers extra bestellingen leveren.’

Op de eerste locatie in Nederland zijn zes restaurantconcepten beschikbaar, speciaal ontworpen voor het koken en laten bezorgen van specifieke gerechten. Dit zijn Pho Sho, Waha (proteïne bowls), Armando’s (kip) en Superbowls door Michiel van der Eerde en Pita Pita Pita en Indonesisch door Ron Blaauw.

De uitrol van de Editions keukens onderstreept de voortdurende uitbreiding van de maaltijdbezorger in Nederland. Deliveroo heeft in 2017 bijna 500 miljoen dollar opgehaald, waarmee een snelle groei wordt beloofd in onder meer het Editions-programma, dat nu is uitgebreid naar Nederland. Deliveroo bezorgt in 14 steden in Nederland.

De 14 steden zijn:
Arnhem, Nijmegen, Amsterdam, Rotterdam, Breda, Tilburg, Utrecht, Den Haag, Den Bosch, Haarlem, Amstelveen, Eindhoven, Leiden en Delft.
De blinde vlek van  Deliveroo in Nederland zijn tot nu toe de Noordelijke provincies en Limburg.


>> Meer artikelen over Deliveroo

>> Niets meer missen van Misset Horeca!

>> Ron Blaauw: gebrek aan personeel staat groei in de weg