Ron Blaauw: 'Gebrek aan personeel staat groei in de weg'

Ron Blaauw: 'Gebrek aan personeel staat groei in de weg'

Ron Blaauw heeft twee van zijn bedrijven gesloten en verkocht; The Fat Dog en het Bib Gourmand-restaurant Gastrobar Paris. 'We willen echt wel, maar gebrek aan personeel staat verdere groei in de weg. Het is lastig in Amsterdam en ik kon de kwaliteit van de service niet handhaven.'

Dit zegt Ron Blaauw tegen Misset Horeca over de sluiting van de twee bedrijven. ‘Ron Gastrobar Paris bracht ons niet wat ik er op deze locatie van verwachtte. In januari zijn we daarom al goed gaan nadenken. Wat willen we? Wat kunnen we? Personeel is echt het grootste struikelblok om verder te groeien. Ik heb een bepaalde kwaliteit voor ogen en die kon ik niet meer handhaven.’ De medewerkers van Paris zijn bij de andere bedrijven van Ron Blaauw ondergebracht.

Hij vervolgt: ‘Er werken een heleboel goede mensen bij me, maar niet iedereen kan een zaak leiden. We zijn begonnen met onze eigen colleges en dat gaat goed, maar ook hier kunnen we niet in een paar maanden mensen klaarstomen die leidinggeven aan een zaak of een keuken.’ Onder meer maître Rocky Pang vertrok bij Ron Gastrobar Paris. Hij werkt nu bij Rose Garden in Barneveld van zijn familie.

Blaauw vervolgt: ‘Met Paris zijn er plannen om te verhuizen, maar veel concreter kan ik daar nog niet over zijn. Er zijn hotelconcepten die Paris wel onder hun dak willen. Maar ik wil eerst het personeelsplaatje rond hebben. En als we opnieuw gaan starten, dan kleiner.’

Er is een koper voor het pand maar tot het moment dat alle papieren getekend zijn wil Hans Berg van Klaassen Horecamakelaars niet vertellen wie of wat er in het pand van Ron Gastrobar Paris komt.

Ron Blaauw: Amsterdam ontploft

Ron Blaauw zegt ook nu weer dat in zijn ogen Amsterdam ontploft. Hij pleite eerder zelfs voor een restaurant-stop. ‘Er zijn zo veel restaurants en er komen er nog zo veel bij. Iedereen wil goede mensen hebben dus de druk is groot. Helaas lukte het mij niet om het plaatje rond te krijgen. Dat is ook ondernemen: je wilt stappen naar voren zetten, maar soms moet je naar achteren. Hoe spijtig dat ook is.’ Blaauw zette eerder al een bijzondere personeelscampagne op om nieuwe mensen te werven en begon zijn eigen college in maart 2018.

Fat Dog

Wat betreft de The Fat Dog laat Ron Blaauw weten ook een koper te hebben gevonden voor dit pand. 'Er kwam iemand langs die een mooi bod deed dat we niet konden weigeren. We hebben het leuk gehad, maar hotdogs alleen zijn in mijn ogen niet genoeg. Ik wil uitbreiden met frietjes, met luxere snacks. Misschien mijn spare ribs erbij. Maar in het pand van The Fat Dog mag ik niet frituren. Er zijn nauwelijks zitplaatsen dus een lastige locatie in de winter, vandaar ook onze winterslaap. We zijn ook hiervoor in gesprek over een nieuwe locatie, maar ik heb nog niets concreets.’

Op de locatie van The Fat Dog aan de Ruysdaelkade 251 begint Stacey van Leeuwen binnenkort met Fuel. Een zaakje voor ontbijt, lunch, drinks & bites. Ze had eerder restaurants Staceys Penywell en Sowieso in de stad, zo laat Hans Berg van Klaassen Horecamakelaar Misset Horeca weten.



Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.