nieuws

Ron Blaauw: Ron Gastrobar Paris gesloten

Restaurant 9207

Ron Blaauw heeft zijn Gastrobar Paris aan het Kleine Gartmanplantsoen in Amsterdam – om de hoek bij het Leidseplein – gesloten. Ook The Fat Dog van de multi-ondernemer is nog niet ontwaakt uit zijn winterslaap. Paris was in bezit van een Bib Gourmand van Michelin.

Ron Blaauw: Ron Gastrobar Paris gesloten

Het pand van Ron Gastrobar Paris van Ron Blaauw werd aangeboden op diverse sites van horecamakelaars, waaronder Horecasite.  Het zit bij Klaassen in de portefeuille en is volgens Blaauw verkocht. ‘Nog niet alle papieren zijn getekend, dus over de bestemming doe ik nu nog geen uitspraken,  zegt Hans Berg van Klaassen Horecamakelaars.

De vraagprijs voor de inventaris/goodwill was 950.000 euro. De huur bedraagt  ruim 17.000 euro. Het pand met 120 zitplaatsen en een kleine 20 op het terras, werd  vrij van brouwerijverplichtingen of personeel aangeboden. Ron Gastrobar Paris zat sinds de zomer van 2016 op deze locatie. Casper Reinders was de vorige huurder; hij exploiteerde er Nacional.

Verhuizing

Op de website van Ron Gastrobar Paris meldt Ron Blaauw dat de zaak gaat verhuizen. Hij meldt: ‘We hopen u snel te informeren over de heropening op een nieuwe locatie. Tot die tijd kunt u natuurlijk terecht bij onze andere restaurants.’

Vervolgens verwijst Ron Blaauw naar Ron Gastrobar aan de Sophialaan, Ron Gastrobar Oriental en Ron Gastrobar Indonesia. Een uitgebreide toelichting van de sluitingen van de twee bedrijven  door Ron Blaauw lees je hier. 

Leestip

Leestip

Voor wat betreft zijn hotdog formule, The Fat Dog, meldt de zaak al in november 2017 in winterslaap te gaan. Tot op heden is The Fat Dog nog niet ontwaakt. In 2017 ging de zaak al in maart weer open na de wintersluiting. Blaauw laat Misset Horeca weten dat hij ook deze locatie – aan de Ruysdaealkade – verkocht heeft en zoekt naar een nieuw pand met meer mogelijkheden. ‘Fat Dog was te klein met nauwelijks zitplaatsen, vandaar ook onze jaarlijkse winterslaap. Ik wil zeker hot dogs blijven doen maar dan in combinatie met luxe snacks, misschien mijn spare ribs en friet. Maar op de locatie van Fat Dog aan de Ruysdaelkade 251 mocht ik niet frituren.’

Op deze plek begint Stacey van Leeuwen binnenkort met Fuel. Een zaakje voor ontbijt, lunch, drinks & bites. Ze had eerder restaurants Staceys Penywell en Sowieso in de stad, zo laat Hans Berg van Klaassen Misset Horeca weten.

Bib Gourmand voor Gastrobar Paris

In november 2017 werd Ron Gastrobar Paris in Amsterdam door Michelin bekroond met een Bib Gourmand voor de goede prijs-kwaliteitverhouding. Blaauw zei destijds hierover tegen Misset Horeca: ‘Ik werd vanochtend wakker met heel veel appjes. Tof. Superleuk is dit.vMaar alle lof moet niet naar mij gaan, maar naar chef Paul Mercier. Het is zijn verdienste en die van het team.’

Gastrobarren van Ron Blaauw

De topkok begon het concept gastrobar in 2013 nadat hij de deuren van zijn restaurant Ron Blaauw dichtdeed. ‘Ik heb een keuze gemaakt om veel meer vanuit mijn hart te gaan werken’, zei hij eerder op een Foodvisie-event. ‘Wilde gewoon weer lekker gaan koken. Ik wilde een restaurant hebben, waar ik zelf graag eet. Een restaurant waar je als je tonijn bestelt, alleen tonijn krijgt en niet 21 bereidingen van komkommer ernaast.’ Zijn concept wint aan populariteit. De gastrobar wordt gekopieerd. ‘Dat vind ik eigenlijk het grootste compliment.’