nieuws

Bib Gourmand-restaurant Carpe Diem in Cuijk stopt

Restaurant 993

Restaurant Carpe Diem in Cuijk, door Michelin bekroond met een Bib Gourmand, sluit eind 2018 haar deuren. Tweede Kerstdag zullen eigenaren Peter en Anita De l’Ange hun laatste servies draaien. Nog drie andere restaurants met een Bib Gourmand zijn gestopt of stoppen later dit jaar.

Bib Gourmand-restaurant Carpe Diem in Cuijk stopt

Het restaurant Carpe Diem met Bib Gourmand van Michelin heeft 21 jaar in de Kerkstraat in Cuijk gezeten. Het is gevestigd op de eerste verdieping van een pakhuis uit de achttiende eeuw. Hierin zat ook de voormalige bakkerij Loeffen van de vader van Anita De l’Ange.

De restaurateurs schrijven op hun website:

‘Misschien heb je er links of rechts al iets over gehoord, 26 december 2018 is de laatste dag dat wij samen met ons team voor de allerlaatste keer onze gasten in Carpe Diem gaan verwennen!
We zijn dankbaar dat wij 21 jaar fijne gasten in ons restaurant hebben mogen ontvangen. Dit is niet het einde, maar een nieuw begin. We zitten vol frisse ideeën en staan te popelen om een nieuw verhaal te schrijven in Cuijk. Tot 26 december is iedereen nog van harte welkom!’

Of de ondernemers al concrete plannen hebben voor een nieuwe zaak is niet bekend. Bloemers Oeffelt

Niet eerste verlies voor regio

Carpe Diem is niet het eerste toprestaurant in de regio dat de deuren sluit. Zeven kilometer verderop sloot dit voorjaar ook Bib Gourmand restaurant Bloemers in Oeffelt. Het pand van Bloemers Oeffelt wordt omgebouwd tot woonhuis, waar Maarten Bloemers en Susanne Elting zelf gaan wonen.

Ook in Tilburg stopte in juni 2018 een Bib Gourmand-restaurant. Hier staakte L’Olivo haar activiteiten  Bib Gourmand-restaurant De Molenmeester in Staphorst sluit eind september de deuren. Na een verbouwing, trekt in mei 2019 tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn in dit pand.

Zie ook:

> Prijs voor Bib-menu blijft 37 euro in 2019

> Bib overzicht 2018 

> Hoe krijg je als restaurant een Bib Gourmand?