nieuws

François Geurds verkoopt FG Bistro aan Herman den Blijker

Restaurant 6672

Francois Geurds heeft zijn FG Bistro – bekroond met een Bib Gourmand van Michelin – verkocht aan Herman den Blijker. Geurds heeft zijn bistro, in het pand waar voorheen zijn tweesterrenrestaurant zat, verkocht om zich volledig te kunnen richten op zijn twee andere zaken op de Hofboven in Rotterdam.

François Geurds verkoopt FG Bistro aan Herman den Blijker

Francois Geurds maakt de verkoop van FG Bistro bekend via sociale media. Hij benadrukt dat het niet gaat om een faillissement of dat er sprake is van een sluiting door personeelstekort. In september 2016 begon Geurds met FG Bistro nadat hij zijn tweesterrenzaak die voorheen in het pand zat, verhuisde naar de Hofbogen.   Den Blijker gaat een eigen zaak starten in het pand. De naam FG Bistro zal verdwijnen.

‘Voordat de verkeerde praatjes de wereld ingaan, van een faillissement van FG Bistro is geen sprake, van een sluiting door personeelstekort evenmin. Soms moet je inkrimpen om (op een ander vlak) door te groeien. Onze ambitie is onverminderd groot. Kwaliteit staat echter boven kwantiteit. Meer is niet per se beter. Onze ambitie ligt in de verfijning, in de verdere verdieping van smaken.’

Het personeel van FG Bistro is overgeplaatst naar FG Food Labs en FG Restaurant, zo laat Geurds via een woordvoerder weten aan Misset Horeca. ‘Er vallen geen ontslagen.’

François Geurds

In een post op Facebook schrijft François Geurds: ‘Lieve mensen, als je ambitie hebt, als je het allerbeste wilt voor je gasten, moet je soms lastige keuzes maken. We hebben vrijwillig afstand gedaan van onze Bib Gourmand. De onderscheiding van Michelin voor de beste prijs-kwaliteitsverhouding.’

Hij vervolgt: ‘We hebben FG Bistro verkocht aan onze goede vriend Herman den Blijker. Bij hem ligt de toekomst van het pand waar het bijna tien jaar geleden allemaal begon voor FG in vertrouwde handen. Aan hem hebben we de exploitatie durven overdragen.’

‘We hebben met deze beslissing gekozen ons volledig te focussen op onze paradepaardjes FG Restaurant**, FG Food Labs* en FG Chocolate Room ofwel onze bonbonlijn. Met onze sterrenrestaurants willen we naar het hoogste level. Door onze krachten niet langer te verdelen tussen de Hofbogen en de Lloydpier kunnen we eindelijk al die leuke ideeën gaan doorvoeren bij FG Restaurant en FG Food Labs.’

Herman den Blijker

Herman den Blijker verkocht zelf zijn restaurant Las Palmas in Rotterdam aan Eveline Wu uit Eindhoven.  Dit gebeurde in april van dit jaar. Wu maakte van Las Palmas een Mood-restaurant.  Wat zijn exacte plannen zijn met het voormalige FG Bistro van François Geurds is niet bekend gemaakt. Een woordvoerder van Den Blijker laat weten ‘dat ze nog aan de wieg van de opstart staan en alles nog definitief vorm moet krijgen.’


>> Abonnee worden van Misset Horeca?

Reageer op dit artikel