nieuws

Sommelier Rick Neuteboom naar Vrienden van Jacob

Restaurant 1351

Rick Neuteboom is aan de slag gegaan als assistent maître en sommelier bij sterrestaurant de Vrienden van Jacob op Landgoed Duin en Kruidberg in Santpoort. Hij werkt in het restaurant samen met maître Jelmer Molendijk.

Sommelier Rick Neuteboom naar Vrienden van Jacob

Rick Neuteboom heeft vorige maand zijn intrede gemaakt als assistent maître en sommelier van Restaurant de Vrienden van Jacob. Neuteboom, (1995) heeft na zijn opleiding horecamanagement gewerkt onder de vleugels van Meester Sommelier Johan Kragtwijk bij Karel V in Utrecht

Mede door Kragtwijk is hij geïnspireerd geraakt door de vinologie. In 2016 start hij de opleiding en door passie, inspiratie van top sommeliers en het dagelijks trainen is de opleiding binnen 1 jaar afgerond.

Na vier jaar Karel V, uitgegroeid van stagiaire naar sommelier,is het tijd om zijn carrière te vervolgen bij Restaurant de Vrienden van Jacob. Rick Neuteboom houdt van spannende combinaties waarbij de wijn en spijs samensmelten, de afdronk een verlenging van het gerecht is.

Leestip

Leestip

Uitgeleerd is Neuteboom nog lang niet, zijn gedrevenheid voor liquorist, vinoloog en gastvrijheid maken de leerweg bij landgoed Duin & Kruidberg tot een ware uitdaging. Samen met Maître Jelmer Molendijk is hij klaar voor een mooie afsluiting van 2018. Molendijk werkt al bijna zes jaar voor het landgoed, sinds mei 2018 is hij maître in het restaurant. Rond die tijd vertrok Milton Verseput, die aan de slag is gegaan bij Menno Post in Haarlem.

Vrienden van Jacob

Landgoed Duin & Kruidberg ligt in Santpoort-Noord en is van origine het grootste woonhuis van Nederland. In het Landgoed zijn nu een viersterrenhotel, congrescentrum, Michelinster-restaurant De Vrienden van Jacob, Brasserie & Loungebar DenK & Koetshuis Nova Zembla gevestigd.

Het hotel biedt 75 kamers, vijf authentieke stijlkamers en tien moderne conferentiezalen. Vanaf de herfst 2018 mag hier een Spa & Wellness ’t Princenbosch aan toegevoegd worden.


>> Abonnee worden van Misset Horeca?

Reageer op dit artikel