Young Chef Award 2018 voor Manouk Mols

Young Chef Award 2018 voor Manouk Mols

Manouk Wols van restaurant Dell'arte in het Zeeuwse Cadzand, heeft de Euro Toques Young Chef Award 2018 gewonnen. In de finale op Gastvrij Rotterdam liet ze vier jonge -tot 25 jaar- collega's achter zich.

Vijf zelfstandig werkende koks tot 25 jaar streden woensdag op Gastvrij Rotterdam om de Euro-Toques Young Chef Award 2018. Hun opdracht was om in ieder geval 'Beignets de Cervelle', volgens een recept van Escoffier, als voorgerecht te maken. De jonge chefs moesten het doen met wat ze aantroffen de blackbox.

Ditmaal was dat bavette, rauw buikspek, weiting en kalfshersenen. Voor het hoofdgerecht en het dessert gold geen opdracht, maar ook hier waren de ingrediënten uit de blackbox leidend. Hierin bevond zich romanesco, pompoen, verschillende soorten radijs, couscous, witte chocolade en room.

Deelnemers Youg Chef Award 2018

Vijf finalisten streden op horecabeurs Gastvrij Rotterdam om de Young Chef Award 2018:

• Jeremy Arrascaeta Restaurant Bougainville - Amsterdam
• Xander Kleintjes Restaurant 't Vaantje – Reeuwijk
• Joomay Steffens Restaurant Bentinck - Buitenplaats Amerongen
• Nick Wigchert Restaurant Unique – Gouda
• Manouk Wols Restaurant Dell'arte - Cadzand-dorp

De jury bestond uit chefkok Dervilla O'Flynn van Ballymaloe House (Euro-Toques Ierland), Marie Louise Schipper (schrijver), Vincent van der Zalm (sous chef - Parkheuvel), John Spruit (bestuur ETN) en Wayne Kropman (winnaar 2014 en 2017).

Met een gelijke stand in desserts en voorgerechten, werd Manouk Mols, souschef bij Dell'arte in Cadzand, uiteindelijk tot winnaar uitgeroepen door het hoofdgerecht. Ze won daarmee onder meer een week stage bij een Euro-Toques-restaurant in Europa, met zakgeld van €500 voor reis- en verblijfskosten.