Brasserie Beems Amsterdam sluit vanwege personeelstekort

Brasserie Beems Amsterdam sluit vanwege personeelstekort

Brasserie Beems op het Rokin in Amsterdam sluit na 33 jaar de deuren. De reden: aanhoudend personeelstekort. Op 31 december 2018 is de brasserie voor het laatst open voor haar gasten.

‘Het wordt steeds moeilijker om personeel te krijgen,’ zegt eigenaresse Maria Elout-Beems. ‘We doen altijd zaken met hetzelfde uitzendbureau maar zelfs dit bureau had moeite met het vullen van het rooster,’ zegt de horecaondernemer in de Telegraaf. Het personeelstekort deed de eigenaren besluiten te stoppen met de brasserie.

Beems opende in 1985 haar deuren en was vanaf de eerste periode succesvol. Veel zakelijke gasten (de optiebeurs lag er tegenover) kwamen lunchen. Sommige effectenkantoren hadden zelfs een eigen tafel in de brasserie.

Brasserie Beems is tot eind december nog zes dagen per week geopend: van 11 tot 21.30 uur. Op zondag van 11 tot 19.30 uur. Maandag is sluitingsdag.

Na de sluiting gaat Maria Elout aan de slag in de kroeg van haar man Henny Beems: Café het Doktertje aan de Rozenboomsteeg. Café De Dokter, in de volksmond “Het Doktertje”, is op 2 september 1798 gesticht door een chirurgijn van het toenmalig Binnengasthuis en vanaf dat jaar uitgebaat als proeflokaal en café door de familie Beems.

Sluiting door personeelstekort

Beems is niet de eerste horecazaak die sluit vanwege het personeelstekort. In de zomer van 2018 sloot het Zeeuwse Vierbannen al de deuren vanwege gebrek aan personeel. En ook restaurant De Goese Kade stopte vanwege grote gaten in het team.


Bekijk deze collectie

Medewerker in dienst

Verschillende aspecten spelen een rol als het gaat om medewerkers die aan het werk zijn. In deze collectie staan tips & tricks voor horecaondernemers als het gaat om het behouden en opleiden van medewerkers, samenwerken, inroosteren en ziekte. Ook delen ondernemers hun praktijkvoorbeelden.