nieuws

Weer Zeeuws restaurant gesloten vanwege personeelstekort

Restaurant 992

In Zeeland sluit een tweede restaurant haar deuren vanwege personeelstekort. Het gaat nu om Restaurant De Goese Kade in Goes. Eind augustus 2018 werd bekend dat De Vierbannen in Ouwerkerk sloot vanwege krapte op de arbeidsmarkt.

Weer Zeeuws restaurant gesloten vanwege personeelstekort

De Goese Kade in Goes is van Bart Beuger en hij noemt de sluiting  tegenover  omroep Zeeland ‘verschrikkelijk’.  Naar eigen zeggen heeft hij er alles aan gedaan om  het personeelstekort  in de horeca het hoofd te bieden.  Hij noemt advertenties op Facebook, de vraag uitzetten bij uitzendbureaus en ook oproepen op het bord buiten zette hij in om mensen te werven.

Om bestaande medewerkers te sparen en niet te overvragen ging Beuger al twee dagen per week dicht. Het is volgens hem gissen naar de werkelijke oorzaak van het personeelstekort, maar als mogelijke oorzaken noemt hij in de pers onder meer een tekort aan goed geschoold personeel en de mentaliteit van de jeugd. ‘Die willen vooral vakantie en niet werken.’

Imago horeca

Wat volgens hem ook meespeelt bij het personeelstekort horeca is het slechte imago van de horeca. ‘Het gebeurt vaak dat als iemand één slechte horeca-baas heeft gehad dit afstraalt op andere horecazaken.’ Daarnaast is het ook zwaar om te werken in de horeca. ‘Je moet hard werken, maar ik ben ook goed voor mijn personeel’, gaat Beuger verder.

Daarmee doelt hij op salarissen boven cao, een maaltijd per dag en het meedelen in de fooi.

Niet de laatste die aanpast vanwege personeelstekort horeca

Beuger is bang dat hij niet de laatste ondernemer is die zijn deuren moet sluiten vanwege personeelstekort.

De schaarste op de arbeidsmarkt is voor Restaurant Meliefste ook een van de redenen om de zaak een extra dag in de week te sluiten. Ook Thijs Meliefste denkt dat meer horecaondernemers dergelijke beslissingen zullen moeten nemen. Meliefste kreeg veel positieve reacties op zijn besluit.  De Vierbannen ging helemaal op slot en de eigenaar van het pand in het buitengebied van Ouwerkerk zoekt een nieuwe bestemming voor de locatie. ‘Door krapte op de arbeidsmarkt, is het steeds lastiger de kwaliteit en kernwaarden waarvoor een restaurant staat, te waarborgen,’ motiveerde de eigenaar het besluit.Reageer op dit artikel