Sebastiaan Knottnerus opent restaurant The Knott in Den Haag

Sebastiaan Knottnerus opent restaurant The Knott in Den Haag

Chef-kok Sebastiaan Knottnerus opent in Den Haag zijn eigen seafood restaurant. De chef, die vooral bij mensen thuis kookt, start in het pand van voormalig Restaurant Christian aan de Laan van Nieuw Oost-Indië.

Sebastiaan Knottnerus neemt voormalig Restaurant Christian over en start er Restaurant  The Knott. Christian van der Linden stopt na veertien jaar met zijn zaak. Knottnerus is ook wel bekend van Private Dining bedrijf: Chef at. Daarnaast was hij Finalist van Amsterdam Foodpitch 2018 met zijn eigen product: Beurre de Mer (visboter). De deuren van The Knott openen op 28 november 2018.  Knottenrus runt zijn zaak samen met Daniel Harman.

Restaurant The Knott

Chef-kok Sebastiaan Knottnerus neemt zijn gasten mee op reis door de moderne, Franse keuken met nadruk op producten uit de zee. Hij werkt met één menu dat zal afhangen van het seizoen en de vangst van de dag. Sebastiaan Knotnerus: ‘Bij Knott op tafel komen de beste biologische, verse seizoensgebonden producten, zilte smaken, geïnspireerd op de zee. Natuurlijk met mooie wijn spijs combinaties. Het menu wordt per seizoen en zelfs per dagvangst aangepast.’

Gasten van Knott genieten wel vrijheden in het menu. ‘Als ze liever vier voorgerechten hebben en geen dessert, kan dat. Het menu is flexibel. De gast kiest, wij bepalen de volgorde.

Restaurant The Knott zit aan de Laan van Nieuw Oost-Indië 1F in Den Haag en is dinsdag geopend van 18 tot 22, woensdag tot en met vrijdag van 12 tot 22 en op zaterdag ook van 18 tot 22. Lunchen met twee gangen kan er voor 29 euro (indien gewenst binnen een uur geserveerd), dineren vier gangen voor 47 oplopend tot 8 gangen voor 83 euro.

Sebastiaan Knottnerus

Het horecaleven heeft Sebastiaan Knottnerus van jongs af aan meegemaakt. De liefde voor eten en wijnen heeft hij van zijn vader Dolf Knottnerus, die eigenaar was van meerdere restaurants in Den Haag en omstreken, zoals Leon in Den Haag en Mero in Scheveningen.

Sebastiaan leerde goede producten waarderen en verloor zijn hart aan de zee en de Franse keuken. Koken begon als hobby, thuis met een goed gezelschap en een lekker glas wijn, maar nadat hij studeerde aan de Hogere Hotelschool wist hij het zeker. Hij wilde van van zijn hobby zijn werk maken.

Restaurant The Knott is ambassadeur van NorthSeaChefs.

Christian van der Linden

Christian van der Linden begon in augustus 2005 met zijn restaurant op dit adres in Den Haag. Daarvoor had hij een eigen zaak in Leidschendam. Zijn culinaire carrière begon hij in de keukens van Restaurant Savelberg en als chef de parti bij De Bokkedoorns.

Christian van der Linden draait de deur van zijn restaurant op slot: