nieuws

Goud is de naam van het nieuwe restaurant van Herman den Blijker

Restaurant 22325

Goud. Zo gaat het nieuwe restaurant van Herman den Blijker en Nick De Kousemaeker in Rotterdam heten. Het restaurant opent in januari 2019 officieel de deuren, maar het biedt nu al een aantal tafels aan voor gasten die als eerste ‘de sfeer en kaart willen komen proeven.’

Goud is de naam van het nieuwe restaurant van Herman den Blijker

Goud komt in het pand aan de Lloydstraat in Rotterdam, waar voorheen FG Bistro van Francois Geurds zat gevestigd. Geurds deed het pand, waar voorheen zijn tweesterrenrestaurant in zat, van de hand om zich volledig te kunnen richten op zijn twee andere zaken op de Hofboven in Rotterdam. De Horeca Fabriek van designer Rein Rambaldo nam het interieur van Goud voor haar rekening.

Mede-eigenaar van restaurant Goud is Nick De Kousemaeker. Voorheen werkte hij als chef bij Las Palmas van Herman den Blijker. Voor die tijd was hij souschef van FG Restaurant.

‘Het nieuwe avontuur is begonnen. Goud maakt zich klaar voor de officiële opening in januari 2019. Eerder dan verwacht kan je Goud nu al komen beleven. Natuurlijk moeten we nog even wennen maar we zijn trots om je in deze eerste fase ons restaurant te laten ervaren. Wil jij als één van de eerste de sfeer én de kaart komen proeven? Schuif dan lekker aan aan de bar of aan tafel en laat je verrassen’, schrijft het restaurant op de website.

Las Palmas
Herman den Blijker gezicht van North Sea Kitchen

Herman den Blijker verkocht zelf zijn restaurant Las Palmas in Rotterdam aan Eveline Wu uit Eindhoven.  Dit gebeurde in april van dit jaar. Herman den Blijker zei daar eerder over: ‘Ik had al een poosje het gevoel dat Las Palmas toe was aan verandering. Na tien jaar deze mooie zaak te hebben gedraaid, is het tijd voor een nieuwe impuls. Voor Las Palmas en voor mijzelf. Tijdens onze ontmoeting gaf Eveline aan dat zij graag een restaurant in Rotterdam wilde openen. Daar ging ik over nadenken. Want een combinatie van haar Aziatische kooktechnieken en smaken en de Franse aanpak van het team van Las Palmas zou tot bijzondere combinaties kunnen leiden.’ Wu maakte van Las Palmas uiteindelijk een Mood-restaurant.

Reageer op dit artikel