nieuws

De Vegetarische Restaurantweek 2019 opent inschrijvingen

Restaurant 710

Tijdens horecavakbeurs de Horecava opent De Vegetarische Restaurantweek officieel de inschrijvingen voor de editie van 11 tot en met 17 maart 2019. De Vegetarische Restaurantweek is onderdeel van de Nationale Week Zonder Vlees waarin Nederlanders de uitdaging aangaan om een week het vlees te laten staan, zowel thuis als uit.

De Vegetarische Restaurantweek 2019 opent inschrijvingen

Nederlandse horeca krijgen tijdens De Vegetarische Restaurantweek de kans een nieuwe doelgroep aan te spreken, hun kookkunsten van een andere kant te laten zien en kans te maken op de titel: Populairste Vegetarische Gerecht en Beste Vegetarische Restaurant van De Vegetarische Restaurantweek, zo meldt de organisatie.

Restaurantweek onderdeel van nationale campagne

Het unieke van De Vegetarische Restaurantweek is de verbondenheid met de Nationale Week Zonder Vlees. Deze campagne maakt dat van 11 tot en met 17 maart 2019 zo’n 50.000 Nederlanders op zoek zijn naar een vegetarische oplossing, ook buiten de deur. Deelnemende restaurants kunnen hier dus perfect op inspelen. Daarnaast lift De Vegetarische Restaurantweek mee op de intensieve promotie rondom de Nationale Week Zonder Vlees, en wordt de week gesteund door prominente partners uit de horeca-industrie.

Veganisme: Welke eerste stapjes kun je maken in de horeca?

Zowel de Horecava als Koninklijke Horeca Nederland, Bidfood, Sligro, Greendish, BookDinners, DutchCuisine, Unilever Food Solutions, Bonduelle Food Service, Buitenhuis, Chef Thor en De Vegetariërsbond hebben hun naam verbonden aan De Vegetarische Restaurantweek en zetten hun expertise in om deelnemende restaurants te helpen bij hun vegetarische aanbod.

Wat betekent deelname voor restaurants?

In 2018 deden maar liefst 276 horeca-ondernemers door heel Nederland mee aan De Vegetarische Restaurantweek, waaronder Bagels & Beans en het vegetarische concept van FEBO (VEBO). Bij deelname kan een horecabedrijf ervoor kiezen om minimaal één van de vijf concepten aan te bieden:
· Vegetarisch lunchgerecht voor €8.-
· Vegetarische avondmaaltijd voor €15.-
· Vegetarisch 3-gangen diner voor €25.-
· Luxe vegetarische 4-gangen lunch voor €40.-*
· Luxe vegetarisch 5-gangen diner voor €50.-*
· *sterrenrestaurants mogen een supplement van 10.- rekenen

De invulling is vrij zolang het aanbod maar creatief, overheerlijk en vegetarisch is. De reserveringen (indien van toepassing), verlopen via BookDinners, dit wordt gratis en zonder kosten per couvert geregeld. Wel vraagt De Vegetarische Restaurantweek een kleine bijdrage van 50 euro (ex BTW) voor inschrijving, in ruil voor promotie.

Populairste Vegetarische Gerecht & Beste Vegetarische Restaurant

De Vegetarische Restaurantweek roept alle gasten tijdens de week op om hun favoriete vegetarische gerecht te delen op Instagram met #vegetarischerestaurantweek en hun favoriete vegetarische restaurant op de website te beoordelen met 5-sterren. Zo zal na de week bekend gemaakt worden wat het populairste vegetarische gerecht was en het beste vegetarische restaurant van De Vegetarische Restaurantweek was.

Inschrijvingen voor restaurants nu geopend

Aanmelding vindt plaats via www.devegetarischerestaurantweek.nl/aanmelden/. Inschrijven voor restaurants is mogelijk t/m 15 februari 2019.

 

Reageer op dit artikel