Alles over Horeca

Kiona Malinka aan het werk

Kiona Malinka adviseert: 'Zet zelfgemaakte ijsthee op de kaart'

De nieuwe dranktrend op het terras in 2024 is homemade. Met zelfgemaakte ijsthee kun je als horecaondernemer snel een echte topper op de kaart...

Verpakkingsproducent: 'Wegwerpbeker op festivals mag gewoon'

Verpakkingsproducent: 'Wegwerpbeker op festivals mag gewoon'

Veel organisatoren van festivals en evenementen denken ten onrechte dat plastic wegwerpbekers per 1 januari verboden zijn, dat stelt Bert Hengeveld...

Rosanne Bos (links, zilver) en Paris Koeleman (rechts, goud)

Student Paris Koeleman wint goud op de NK Skills voor beste gastvrouw van Nederland

De horeca van de toekomst heeft zich van zijn beste kant laten zien tijdens de NK Skills the finals in de Brabanthallen in 's-Hertogenbosch. Hier...

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Checklist horecapersoneel: alles wat moet je weten over werven, binden, contracten en cao

Geen onderwerp dat meer besproken wordt in de horeca dan het personeel. Aannemen van horecapersoneel, behouden, en belonen. In dit artikel bundelt...

Pilot met recyclen plastic emmers uit de horeca succesvol

Pilot met recyclen plastic emmers uit de horeca succesvol

In de horeca wordt jaarlijks tonnen aan plastic saus- en frituurvetemmers bij het restafval gegooid. Volgens de koplopergroep duurzame...

Sjoerd Mampaeij wint het NK Lekkerste Broodje 2024

Sjoerd Mampaeij wint het NK Lekkerste Broodje 2024

Sjoerd Mampaeij van restaurant Midas in Woerden heeft tijdens de Horecava de 39ste editie van het NK Lekkerste Broodje op zijn naam geschreven. Hij...

KHN: 'Investeren in mensen, innovatie en duurzaamheid sleutel tot succes'

KHN: 'Investeren in mensen, innovatie en duurzaamheid sleutel tot succes'

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) presenteerde op de Horecava de economische terugblik op het horecajaar 2023 en een vooruitblik op 2024. Hoewel de...

Blog Marjon Prummel: Op naar een beter 2024

Blog Marjon Prummel: Op naar een beter 2024

Het zijn uitdagende tijden voor horecaondernemers. Ze hebben, noodgedwongen door de huidige economische situatie, meer dan ooit aandacht voor de...

Kwart horecamedewerkers heeft voedselbank nodig om rond te komen

Kwart horecamedewerkers heeft voedselbank nodig om rond te komen

Ruim een kwart van de Nederlandse eerstelijnsmedewerkers in dienstverlenende sectoren zoals de horeca, heeft dit jaar gebruikgemaakt van de...

Zoektocht naar de perfecte koffiekop: waar serveer je koffie in?

Zoektocht naar de perfecte koffiekop: waar serveer je koffie in?

Wat bij het opzetten van een nieuwe horecazaak nog wel eens wordt vergeten, zijn de koffiekopjes, betoogt koffie-expert Joost Leopold. Die kopjes...