nieuws

SNCKBR Utrecht wordt Waku Waku

Restaurant 5386

De enige overgebleven vestiging van Snckbr, in Utrecht krijgt de naam Waku Waku. Het blijft een volledig vegan restaurant maar het menu zal vaker wisselen en we richten ons iets minder op snelheid,’ zegt Floris Beukers. ‘We blijven vegan junkfood doen, maar er komt meer bij.’

SNCKBR Utrecht wordt Waku Waku

Snckbr Utrecht opende in het voorjaar van 2018 als vierde en grootste vestiging van Snckbr. De overige drie vestigingen, twee in Amsterdam en een in Eindhoven, zijn inmiddels gesloten.

De franchisenemers van toen, Floris Beukers  en partner Naphassa Parinussa, runnen nog steeds de locatie aan Vredenburg in Utrecht. Het is met 110 zitplaatsen een groot restaurant. ‘We zijn zeven dagen per week geopend – van 12 tot 23 uur – en zitten vrijwel altijd vol, aldus Beukers tegen Misset Horeca.

De wijziging van Snckbr naar Waku Waku betekent ook een breuk met de oprichters van Snckbr. Allon Kijl, Melle Schellekens en Marco van Velthooven. ‘Wij gaan nu inderdaad geheel zelfstandig verder. Met een nieuwe naam en een nieuwe menukaart. Niewe social media kanalen. Alles.’

WakuWaku-Utrecht

 

‘Wat blijft is onze vegan-insteek. Maar de naam Snckbr wekte soms de verkeerde verwachtingen bij het publiek: ze wilden vaak heel snel en wij maken alles zelf, ambachtelijk en zijn geen veredelde frituur. Wij gaan next-level plantaardige gerechten aanbieden. Van Libanon tot Peru. De wereld heeft zo veel mooi plantaardig voedsel. De kapsalon blijft op het menu staan, net als onze burgers en de frietjes, maar verder is alles anders: brood, bijgerechten, voorgerechten, hoofdgerechten. Andere snacks, andere desserts.’

> Menukaart Waku Waku Utrecht bekijken. 

‘We hebben het afgelopen half jaar gezien hoe populair ons vegan junkfood is. We serveerden de lekkerste vegan burgers, pizza’s en kapsalons. Inmiddels heeft zelfs de Bijenkorf een vegan kapsalon. Maar onze culinaire ambities gaan verder dan dit. Veel verder. Wij zijn van plan de grenzen van de plantaardige keuken te verleggen. En daar hoort een nieuwe naam bij. Ook bij Waku Waku ga je bijzonder vegan junkfood eten. Met de 10.000 eetbare planten die er wereldwijd zijn kun je oneindig combineren en dus náást vegan junkfood oneindig veel gerechten creëren. En dat gaat Waku Waku Utrecht doen.’

Waku Waku

Waku Waku is de naam van een vroeger tv-programma over de natuur en dieren. Het was te zien van 1989 tot 2001 bij de KRO. ‘Daar komt onze naam echt vandaan. Wij waren destijds op zoek naar een locatie in Utrecht en kwamen daarom vaak bij een tankstation. Een van die medewerkers daar zei telkens tegen ons als we weggingen: Tot de volgende Waku Waku. De slotzin van het tv programma. Zo is het ontstaan.’

Reageer op dit artikel