nieuws

Herman Hell en Hugo Kruijssen openen Sugo in Utrecht

Restaurant 777

Na Rotterdam, Amsterdam en Eindhoven openen horecaondernemers Herman Hell, eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep, en Hugo Kruijssen nu ook een Sugo vestiging in hartje centrum Utrecht.

Herman Hell en Hugo Kruijssen openen Sugo in Utrecht

Aan de Vredenburg, schuin tegenover Tivoli kunnen gasten vanaf 8 maart terecht voor de vierkante pizza’s. Herman Hell en Hugo Kruijssen willen de wereld veroveren met hun  vierkante pizza’s: de pizza al taglio. Hell: ‘De Sugo pizza is gezond, want hij is hoog in proteïnen en laag in koolhydraten.’ Kruijssen: ‘Ze zijn ontzettend moeilijk om te maken. Het kost ook veel tijd. Het maken van de bodem, die enkel bestaat uit meel, water, een beetje zout en een beetje gist, kost maar liefst drie dagen tijd.’ Hell: ‘Omdat er geen vetten inzitten, scheurt het deeg als je niet uitkijkt. Dat maakt ze zo lastig maken. We moeten onze pizzabakkers hier echt in trainen. Niet iedereen kan dit.’

En niet alleen dat maakt deze Sugo pizza’s zo bijzonder, maar ook het feit dat ze niet rond, maar vierkant zijn. Kruijssen: ‘Gezonde streetfood pizza’s. Kleine vierkante stukjes in plaats van een grote ronde. Het leuke hieraan is, dat je kunt kiezen voor verschillende toppings in plaats van dat je een grote ronde neemt waar hetzelfde op zit.’ Het meel, de vleeswaren en kazen zijn afkomstig van familiebedrijven in Italië. De koffie, thee, wijnen en sappen zijn biologisch en zo veel mogelijk fair trade, het verpakkingsmateriaal is gemaakt van gerecycled karton.

Gezonde voeding

(c) Roosmarijn de Groot

Met een strakke inrichting is de nieuwe zaak geïnspireerd op het moderne Italië. De retro prints aan de muur zorgen voor een stukje nostalgie, zonder oubollig te worden. Overigens heeft het duo de gevel van het pand aan de Vredenburg waar zij hun intrek nemen weer in ere hersteld, zodat de zaak beter past in het straatbeeld van toen, en van nu. Na onderzoek in het Stadsarchief past de gevel nu bij een rijtje panden die de eer doen aan de grandeur van toen. Het middelpunt van de zaak is de enorme counter waar de gast zijn favoriete smaken kiest. De open keuken geeft letterlijk een kijkje in de keuken waar de vierkante stukken pizza in slechts enkele minuten worden afgebakken. Zowel de vegan als de vleesliefhebber komt hier aan zijn trekken. Herman Hell: ‘De vegan pizza is met groente en zonder kaas, we doen niet aan kaasvervangers. We geloven heel erg in gezonde voeding en duurzaamheid. Beiden zijn de toekomst.’

Herman Hell en Hugo Kruijssen: ‘Met Sugo Pizza de wereld over’

Herman Hell en Hugo Kruijssen: ‘Met Sugo Pizza de wereld over’

Samenwerking

Herman Hell en Hugo Kruijssen kennen elkaar sinds 2002. Uit de kroeg, want Hugo kwam in Rotterdam tegenover Hermans eerste horecazaak te wonen: De Hofnar op de Jonker Fransstraat. ‘We hadden meteen een klik. Ik had net mijn IT bedrijf, Herman zijn eerste horecazaak en we waren twee startende ondernemers’, vertelt Kruijssen. De mannen spraken geregeld over een samenwerking, maar het juiste project kwam nog niet voorbij. Tot de overname van Sugo Pizza zich aandiende: een schot in de roos om hun droom te verwezenlijken. Als ondernemers hadden beide mannen inmiddels een flinke dosis ervaring opgedaan. Hugo was inmiddels vanuit de Hotelschool de IT ingerold en was in zijn laatste functie commercieel directeur van een wereldwijd opererend bedrijf. Herman is eigenaar van diverse ondernemingen en had zijn sporen in de horeca verdiend. Zo werd hij in juli dit jaar gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid. Herman: ‘We konden ons eindelijk vastbijten in een gezamenlijk bedrijf én in de passie voor ons vak. De tijd is rijp voor deze geweldige samenwerking.’

Herman Hell  is eigenaar van Hell’s Kitchen Horeca Groep. Hieronder vallen negen horecalocaties met samen zo’n 250 medewerkers. Hell is eigenaar van Nieuw Rotterdams Café (NRC), Bar Restaurant Sijf, Café Van Zanten, Stadscafé De Hofnar (Vlaardingen), Brouwcafé De Hofnar (Scheveningen-Haven), alle vestegingen van Sugo en Het Wapen. Herman Hell werd in juli dit jaar gekozen tot Meest Markante Horecaondernemer van Zuid-Holland-Zuid.