nieuws

Sergio Herman heeft plannen voor twee nieuwe restaurants

Restaurant 7092

Sergio Herman heeft plannen voor twee nieuwe restaurants
Sergio Herman voor Frites Atelier Gent.

Sergio Herman wil eind 2020 een nieuw restaurant openen in de buurt van Cadzand in Zeeland. Hij zal er zelf weer gaan koken. Ook komt er een tweede locatie van Air Republic in Antwerpen en krijgt de luchthaven van Zaventem (b) een Frites Atelier.

Dit nieuws maakte de chef en ondernemer Sergio Herman bekend tegenover het Belgische persbureau Belga bij de opening van een nieuw Frites Atelier in Brussel.

Zelf weer koken

‘Eind 2019 opent Air Republic in Antwerpen’, zo legt Sergio Herman zijn toekomstplannen uit. Er is al een Air Republic in Cadzand. ‘Ik ben een ondernemer geworden en ik zit heel vaak in vervelende, oninteressante managementmeetings, maar eind 2020-begin 2021 wil ik weer mijn eigen plek, in de buurt van Cadzand, waar ik zelf kan koken.’

‘Het zal voor een heel kleine groep mensen zijn, heel select. Uiteindelijk ben ik het gelukkigste als ik kook. Gisteren maakte ik een langoustinegerecht voor Pure C en ik sneed in mijn hand en dat vond ik lekker. Dat ik eindelijk nog eens in mijn hand sneed. Het deed deugd, omdat ik het gevoel van vroeger kreeg. Weet je, koken is hetgeen ik het liefste doe.’

Frites Atelier Brussel: meer brasserie

De jongste vestiging van Frites Atelier zit op de Sint-Katelijnestraat, in hartje Brussel. Het is de zevende vestiging van deze formule en ook de grootste met 55 zitplaatsen. De locatie onderscheid zich in het aanbod omdat er ook drie ‘dagschotels’ op de kaart staan.

Deze gerechten zullen in de open keuken worden bereid en in een brasserie stijl worden geserveerd. Naast het vaste aanbod zullen er wisselende gerechten op staan zoals een steak tartare met het dagelijks versgemalen vlees van de ambachtelijke slagerij van Hendrick Dierendonck. Een gegrilde bavette van de barbecue met een witlofsalade met hazelnoten of een stukje vis zoals een zeeduivel van de plancha met een mousselinesaus met verse garnalen. Daarnaast zullen er ook vegetarische opties te bestellen zijn en alle gerechten zijn bedacht om gecombineerd te kunnen worden met de friet van Frites Atelier. Ook komt er via een samenwerking met brouwer AB Inbev een selectie Belgische bieren op tap. Frites Atelier Brussel is zeven dagen per week van 11 tot 23 geopend. In Gent  (open sinds oktober 2018) staat ook al veel meer op de kaart dan frites: hier voert de chef ook salades, hamburgers en ook bieren.

sergio herman

Thai Chicken

Naast Brussel kennen ook Gent, Antwerpen, Amsterdam, Utrecht, Arnhem en Den Haag de luxe frieten van Sergio Herman. ‘Ik wil het concept Frites Atelier verder uitbouwen’, aldus de chef die drie Michelinsterren had bij zijn voormalige restaurant Oud Sluis in Sluis – tegen Belga.

‘Over zes maanden openen we in terminal A van de luchthaven van Zaventem ons vierde Belgische Frites Atelier.’ Sergio Herman is samen met managing director Pieter Munten eigenaar van de Frites Ateliers.

>>> Meer over Sergio Herman op Misset Horeca


 

Reageer op dit artikel