nieuws

Sergio Herman opent grootste Frites Atelier in Gent

Fastfood 3201

Sergio Herman heeft op donderdag 25 oktober de tweede vestiging van Frites Atelier in België geopend. De vestiging aan de Groentemarkt 20 is de grootste tot nu toe, met naast friet ook salades, hamburgers en bier.

Sergio Herman opent grootste Frites Atelier in Gent
Sergio Herman voor Frites Atelier Gent.

Sergio Herman: ‘Telkens als ik in deze stad kom, proef ik de creativiteit en ontdek ik steeds weer nieuwe dingen. Met het oog op de ontwikkelingen en de groei van Frites Atelier, was de keuze voor Gent als stad voor een tweede vestiging in België de meest logische. De foodscene in de stad is erg veranderd en Gent lijkt nieuwe foodconcepten zoals Frites Atelier te omarmen. Ik heb er enorm veel zin in en hoop dan ook dat we een positieve en smaakvolle bijdrage kunnen leveren aan de toch al toffe stad.’

Uitgebreider menu

Op het menu van Frites Atelier in Gent zijn naast frites ook hamburgers en salades te vinden. De Angus beefburger wordt gemaakt met een brioche bun, kimchi en bearnaise-mayonaise. Daarnaast is er een veganistische aubergineburger met onder meer hummus, koriander en augurkjes.

Salades en bier

Liefhebbers van salades kunnen kiezen voor de klassieke Ceasar Chicken Salad en de ‘Eat your Vegan Green Salad’, met onder andere boontjes, avocado en komkommer. De salades en burger kosten allemaal rond de 13 euro.

Daarnaast serveert Frites Atelier in Gent ook Belgisch bier van de tap, in samenwerking met InBev, de grootste brouwerijketen ter wereld. Het aanbod bestaat uit Hoegaarden, Stella, Karmeliet Triple en Goose Island.

De zaak in Gent is de grootste van alle vestigingen. Op de begane grond zijn 22 zitplaatsen en op de eerste verdieping 48. Buiten beschikt het Atelier over een terras met 35 zitplaatsen.

Meer over Frites Atelier

Verdere groei

Volgende maand opent Frites Atelier de eerste vestiging in Brussel. In de hoofdstad staan nog meer vestigingen gepland. Bovendien kijkt het bedrijf ook in Duitsland en Frankrijk en heeft onderzoek laten doen naar de grote steden, drukke straten en de ontvankelijkheid voor een dergelijk concept.

Momenteel is Frites Atelier ook bezig met het ontwikkelen van een mobiel concept. Vanaf eind dit jaar wil het bedrijf zich gaan richten op het hosten van private events en festivals.

Frites Atelier

Het idee van Frites Atelier komt oorspronkelijk uit de hoed van een Nederlandse investeerder, die liever op de achtergrond wil blijven. Hij vroeg Sergio Herman het luxe frietconcept op te zetten. Dat deed hij in 2015, samen met mede-eigenaren Pieter Munten en Lhassan Ait Ali. Naast Gent is de frietzaak te vinden in Den Haag, Utrecht, Arnhem en Antwerpen. Ondanks verwoede pogingen is het nog niet gelukt een vestiging in Amsterdam te openen.