nieuws

Tweesterrenrestaurant The Jane ontruimd na brand in keuken

Restaurant 3489

Tweesterrenrestaurant The Jane ontruimd na brand in keuken

Tweesterrenrestaurant The Jane in Antwerpen van Sergio Herman en Nick Bril is zaterdag ontruimd vanwege een brand. Het restaurant heeft in ieder geval de komende maand de deuren gesloten.

Volgens de Belgische politie raakte niemand gewond en was de evacuatie van de ongeveer honderd gasten en vijftig personeelsleden preventief. Het vuur ontstond nadat een steekvlam in de afzuigkap was terechtgekomen waarna er een korte maar hevige rookontwikkeling was. Volgens personeelsleden is er grote schade in de keuken van The Jane. De evacuatie verliep rustig.

Over een maand open

Het restaurant schrijft op Facebook dat The Jane de komende twee weken gesloten blijft. Aansluitend was al twee weken vakantie gepland. Dus de komende maand zal het de deuren gesloten houden. Er wordt contact opgenomen met de gasten die al een reservering hadden geplaatst. In de vakantie wordt gewerkt aan de schade in het restaurant. ‘We hopen over vier weken weer te kunnen openen.’ Verder biedt team The Jane haar verontschuldiging aan voor het abrupte einde van de lunch en bedankt de gasten voor de steun. Het team zegt persoonlijk contact op te gaan nemen met de gasten.

Schade groot

Volgens Isabelle Paesbrugghe, de persoonlijk assistent van Nick Bril, zal de schade in de keuken redelijk groot zijn. ‘Ook de rest van het restaurant liep serieuze rookschade op. Maar een pluim voor het personeel en de aanwezige gasten. Zij hebben heel alert en rustig gereageerd’, zei ze tegenover dagblad De Morgen.

Sergio Herman en Nick Bril

Een van de gasten die bij de brand aanwezig was, verklaart tegenover het dagblad De Morgen: ‘Toen de automatische deur van de keuken openging, zagen we veel rook die de zaal binnenkwam. We lachten er eens om, tot we vlammen zagen die tot aan het plafond reikten. Het personeel probeerde met brandblussers het vuur te bestrijden, maar zonder succes. Even later hoorden we de brandweer arriveren.’

Champagne

Alle aanwezige gasten zouden rustig naar buiten zijn geleid en kregen nog een glas champagne aangeboden.

Foto’s: Pieter D’Hoop

Het restaurant met twee Michelinsterren in de Belgische havenstad is populair onder Nederlanders. Zeker in het weekend moet je maanden van te voren reserveren. Het interieur van tweesterrenrestaurant The Jane van Nick Bril en Sergio Herman in Antwerpen onderging in augustus 2018 een restyling. Het restaurant – dat eerder werd verkozen tot mooiste ter wereld – werd opgefrist met nieuwe kleuren en materialen.

Reageer op dit artikel