nieuws

The Jane van Sergio Herman is mooiste

Restaurant

The Jane, het Antwerpse restaurant van de Zeeuwse chef Sergio Herman en zijn rechterhand Nick Bril, is tijdens de Restaurant and Bar Design Awards in Londen uitgeroepen tot mooiste restaurant ter wereld.

The Jane van Sergio Herman is mooiste

The Jane nam het op tegen 859 andere restaurants en bars uit zeventig landen en ging met drie awards (Best Overall Restaurant, Best International Restaurant en Winner Europe Restaurant) naar huis. Sergio Herman noemt het op social media ‘Fantastisch nieuws’

The Jane – in bezit van 1 Michelinster –  imponeerde de jury in de manier waarop de kapel van het vroegere militaire ziekenhuis omgevormd werd tot een chique restaurant. Waar vroeger het altaar stond, is nu plaats voor de kachel. Het orgel heeft plaatsgemaakt voor een bar.

The Jane biedt plaats aan zo’n 60 gasten en is geopend van dinsdag tot en met zaterdag voor lunch en diner. Blikvanger in het restaurant is een 800 kilo wegende kroonluchter met 150 lichtpunten.

The Jane, met eerst werktitel La Chapelle, is in maart 2014 geopend.

Reageer op dit artikel