nieuws

Derde ‘klas’ met koks intern opgeleid bij Horeca Groep Leiden en Brasserie Groep

Restaurant 399

Derde ‘klas’ met koks intern opgeleid bij Horeca Groep Leiden en Brasserie Groep

De Horeca Groep Leiden en de Brasserie Groep starten in september weer met een éénjarige mbo-opleiding om in de horeca te werken als kok. Het is de derde keer dat ze een ‘klas’ met maximaal twaalf mensen opleiden tot kok, niveau twee of drie.

Bedrijven van De Horeca Groep Leiden waar studenten aan de slag kunnen zijn Italian bar bistro City Hall, Tabu, Stadscafé van der Werff, Lot & de Walvis, The Bishop, La France en Waterlust de Kaagsociëteit. Allemaal in Leiden of directe omgeving.

De Horeca Groep laat weten de deelnemers eerlijk te belonen voor het gedane werk en ook geeft ze een baangarantie af bij het succesvol afronden van de opleiding. ‘We zagen het te kort aan koks aankomen en zijn in 2017 gestart met de opleiding. We doen dit naast de reguliere leerlingen die we via het ROC opleiden als leerbedrijf. Onze eigen klas betreft vooral zijinstromers. Het onderwijs wordt gegeven samen met NCVB Bedrijfsopleidingen uit Tilburg. Studenten krijgen een volwaardig diploma basiskok of zelfstandig werkend kok als ze de opleiding succesvol afronden.’

Anouk Gooskens, HR-verantwoordelijke bij de Horeca Groep Leiden laat Misset Horeca weten ze dat komend seizoen starten met een klas voor kok niveau twee. ‘Een klas van 12 mensen is onze maximale capaciteit. Meer kunnen onze leermeesters niet aan. Een tweede klas zou te veel worden. We zijn in 2017 gestart met niveau twee, vorig jaar met niveau drie en in september 2019 gaat weer een klas niveau twee aan de slag.’

Deelnemers van de HGL Academy worden intern opgeleid bij één van de horecagelegenheden van De Horeca Groep of bij één van de horecagelegenheden van de Brasserie Groep. Daar leren ze door te doen.

De Brasserie Groep heeft Visbrasserie de Poort, Brasserie Buitenhuis, Brasserie Park en Brasserie Meelfabriek Zijlstroom.

De studenten gaan achttien keer per jaar naar school voor de noodzakelijke theorielessen en ontvangen een erkend mbo-diploma niveau twee of drie. De Horeca Groep en de Brasserie Groep bieden bovendien doorgroeimogelijkheden binnen de bedrijven.

Top 10 notering Beste Leerbedrijf

‘Goed en talentvol horecapersoneel aan je binden is natuurlijk voor elke organisatie ontzettend belangrijk. Voor ons als Horeca Groep zijnde al helemaal waar het vinden van goed opgeleid personeel met een passie voor de horeca steeds lastiger wordt. Om die reden zijn wij in september 2017 begonnen met onze eigen opleiding, de HGL Academy. Op deze manier willen wij gemotiveerde leerlingen aan ons binden met naast natuurlijk het te gekke jaarlijkse personeelsfeest een eerlijke beloning, een mbo-diploma en doorgroeimogelijkheden binnen onze organisatie.’

In 2017 stonden twee bedrijven van de Horeca Groep Leiden in de top 10 van beste Leerbedrijven Horeca. City Hall wist door te dringen tot de top drie.


Reageer op dit artikel