Sterrestaurant De Loohoeve gaat naar Hoogkerk, Groningen

Sterrestaurant De Loohoeve gaat naar Hoogkerk, Groningen

Marleen en Jeroen Brouwer verhuizen hun sterrestaurant De Loohoeve in Schoonloo van Drenthe naar Groningen. Het duo trekt in de Theresiakapel in Hoogkerk. Eerder dit jaar verkaste ook De Groene Lantaarn al van Drenthe naar Overijssel.

Drenthe houdt nog één restaurant over dat in bezit is van een Michelinster: De Vlindertuin in Zuidlaren.

Het huidige pand van sterrestaurant De Loohoeve in Schoonloo (Drenthe) staat te koop, zo maakten Marleen en Jeroen Brouwer eerder deze week bekend. 

Waar ze heen gingen wilden ze toen nog niet bekend maken, maar in een video die ze vrijgaven was al wel een shot te zien van de gevel van de kerk waar ze samen naar toe liepen. Het blijkt nu dat het gaat om de Therisiakapel aan de Zuiderweg in Hoogkerk. De kerkgemeenschap vertrok al ruim tien jaar geleden uit de kerk.

Het moment van verhuizen hangt af van de verkoop van De Loohoeve. Ook moet in Hoogkerk nog het nodige verbouwd worden; zo moet de kerk bijvoorbeeld nog voorzien worden van een keuken… De verhuisafstand bedraagt ongeveer 50 kilometer.

Met het vertrek van De Loohoeve uit Schoonloo blijft er nog maar één sterrestaurant over in Drenthe, namelijk De Vlindertuin in Zuidlaren van Jilt en Froukje Cazemier. De Groene Lantaarn van Jarno Eggen en Cindy Borger is pas verhuisd van Zuidwolde naar Staphorst.