nieuws

De Groene Lantaarn** heeft deuren open in Staphorst

Restaurant 2360

De Groene Lantaarn** heeft deuren open in Staphorst

Tweesterrenrestaurant De Groene Lantaarn is verhuisd van Zuidwolde naar Staphorst. Op vrijdag 31 mei hadden ondernemers Jarno Eggen en Cindy Borger de deuren van hun nieuwe locatie voor het eerst open.

Chef-kok Jarno Eggen en Cindy Borger kochten het pand waar voorheen Restaurant de Molenmeester in zat. ‘We hebben een mooi licht restaurant met weids uitzicht gekregen, een uitgebreide living welke veel gebruikt zal worden voor besloten gezelschappen. We hebben nu het eerste weekend achter de rug’, vervolgt chef-kok Eggen tegenover Misset Horeca. ‘Dat was wennen, maar het ging heel goed. Je moet even feeling krijgen met de keuken en route.’

Keuken

‘We hadden de keuken natuurlijk al een paar keer getest, maar nu kwamen we er bijvoorbeeld achter dat het niet handig was dat de bonnen om de hoek hingen. Met een iets andere opstelling hebben we dat nu opgelost.’ De Groene Lantaarn in Staphorst heeft een grotere keuken, een Palux Topline. Deze keuken werd samengevoegd met de Palux Topline waarop Eggen eerder al kookte op de voormalige locatie van De Groene Lantaarn in Zuidwolde.

Couverts

Het restaurant op de nieuwe locatie telt iets minder couverts. ‘We zitten nu op 40 a 50.’ Wel werd het keukenteam uitgebreid met twee extra koks. ‘Straks krijgen we ook nog twee stagiaires uit Istanboel erbij. Die hebben vorig jaar stage gelopen bij Edwin Vinke en die was erg tevreden over.’

Interieur

Het interieur nam het echtpaar zelf voor haar rekening, met hulp van stylist Grace Hamstra. Het restaurant kent een aantal bijzondere details. ‘De metalen tussendeuren waren mooi, maar niet uniek’, vertelt Jarno Eggen. Op verzoek van Jeroen Lans van timmerbedrijf Madera werd een eigen ontwerp gemaakt door de chef-kok.  ‘Ik zei dat is goed, dan teken ik dat nu even. Heb toen wat lijnen op papier gezet. En dat heeft hij gewoon gemaakt. Is echt super geworden.’

Verder siert pakkende kunst het restaurant. Het houtwerk in het restaurant is ook noemenswaardig. Is gemaakt van perenhout, afkomstig van één boom. Deze boom is afkomstig uit de Franse champagnestreek, uit een gebied  met UNESCO-erkenning. Twintig jaar geleden is daar een storm geweest en toen heeft een Nederlandse ondernemer het hout opgekocht. ‘Al het houtwerk dat je hier zit – wand, deuren, kastjes, de afscheiding – is gemaakt uit één boom. Dat vind ik prachtig.’

Molen

De molen bij het restaurant vormde een inspiratie voor het servies en het bord. ‘We gaan bijvoorbeeld een eigen molenlikeur maken. De likeur wordt geschonken in een klein molentje in Staphorster blauw.’

Foto's