Jonnie Boer examineert bij Cas Spijkers Academie Breda

Jonnie Boer examineert bij Cas Spijkers Academie Breda

Jonnie Boer, chef-kok en eigenaar van restaurant De Librije***, bezocht de Cas Spijkers Academie (CSA) voor de examinering van het praktijkexamen van een aantal sterrenkoks.

De mbo-studenten kookten een zes gangen lunch met amuse, brood en friandises. dat moest voldoen aan een aantal vooraf vastgestelde criteria. Een diploma van de CSA krijgt dus letterlijk de handtekening en goedkeuring van deze meesterkok. Nelson Tenate (keukenchef Librije) en meesterkok Dennis Kuipers waren ook betrokken bij het beoordelen van de examenkandidaten.

Cas Spijkers Academie

Jonnie Boer examineert
Pieter Huijbregts geconcentreerd aan het werk.

De Cas Spijkers Academie in Breda is onderdeel van Curio horeca food en hospitality. De Academie biedt voor zowel de gemotiveerde en fanatieke student met bovengemiddeld talent, als voor horecabedrijven een schitterende kans. De opleiding is een allround-opleiding in het culinaire vlak onder direct toezicht van één van Nederlands bekendste koks: Jonnie Boer en team Librije.

Jonnie Boer als ambassadeur

Jonnie Boer examineert

Jonnie Boer is sinds dit voorjaar ambassadeur van de Cas Spijkers Academie. Hij heeft het stokje overgenomen van Cees Helder, die er 8 jaar hoofddocent was. Jonnie Boer vindt het belangrijk om jongeren op te leiden en hen de passie voor het vak mee te geven. Zijn betrokkenheid en die van het team van De Librije*** bij de Cas Spijkers Academie is heel breed en loopt van aanmelding tot diplomering. Ook bij de ‘casting’ van aankomende studenten kijken ze mee naar hun drijfveren en talenten. Verder krijgen studenten jaarlijks twee masterclasses bij De Librije***. Dit motiveert eerstejaars studenten extra en examenkandidaten kunnen zo hun examenopdracht nog beter uitwerken.