Sterrestaurant Eden opent culinaire drive thru

Sterrestaurant Eden opent culinaire drive thru
Sterrestaurant Eden

Ook tijdens de lockdown laten Herman Cooijmans en Robin Groos van sterrestaurant Eden in Valkenswaard zich niet uit het veld slaan. Op woensdag 21 oktober openen ze hun pop-up Drive thru op de Hurk in Eindhoven.

Ze bundelen hun krachten met Pim Hoefs en Joulle Hermkens van Smaeckvermaeck. Op het menu vind je gerechten met de gewaagde smaakcombinaties waar restaurant Eden om bekend staat.

Het concept bestaat uit verschillende warme en koude gerechten die geheel bereid worden geleverd. Deze kunnen mee naar huis genomen worden of eventueel in de auto gegeten worden, voordat nog een ronde door de drive thru op de Hurk 20 in Eindhoven wordt gedaan. Op het menu staan verschillende gerechten met de producten en combinaties die de eigenaren van Eden in het restaurant serveren, met daarnaast nog gerechten met een knipoog naar fastfood.

Buffelburger met culinaire milkshakes

Chef Herman Cooijmans doet een ode aan fastfood. 'We wilden een lekkere burger op het menu maar dat kan natuurlijk niet zonder de Eden twist'. Daarom gebruikt hij het vlees van de buffel. 'Dit vlees is niet alleen smaakvol maar ook mals. De burger word geserveerd met ganzenlever en truffel.' Naast de buffelburger serveren ze ook een culinaire milkshake met eekhoorntjesbrood en banaan gecombineerd met Lapsang Souchong (gerookte zwarte thee).

Restaurant Eden

Eigenaren Groos en Cooijmans willen prikkelen met uitgesproken smaken en presentatie van de gerechten. Begin dit jaar werd het restaurant bekroond met een Michelinster. Cooijmans omschrijft zijn gerechten als gedurfd. 'Ik vind het leuk om spannende combinaties te maken. Wil er graag een andere twist aan geven.'

Cooijmans en en Groos werkten samen bij Hostellerie Vangaelen in Heeze en gingen daarna hun eigen weg. Cooijmans gaf in 2017 leiding aan de keuken van restaurant Juliana in Valkenburg toen het door Michelin werd bekroond met een Bib Gourmand en de laatste werkgever van Groos was restaurant Sabero in Roermond van Sonja en Nico Boreas. Sabero. In januari 2019 opende het duo hun restaurant Eden.