Restaurant De Kiet in Eindhoven kiest ervoor niet te openen

Restaurant De Kiet in Eindhoven kiest ervoor niet te openen

Restaurant De Kiet in Eindhoven heeft er voor gekozen om zondag 17 januari niet weer te openen. Een week eerder deed het restaurant het wel; met de aankondiging het een week later weer te doen. De ondernemers zijn hier op teruggekomen vanwege de ophef en weerstand van de gemeente.

Restaurant De Kiet is alleen geopend voor afhaal- en bezorgen.  De ondernemers zeggen op Facebook: 'Om een mediacircus te voorkomen in onze straat kiezen we ervoor om zondag alleen open te gaan voor afhaal en bezorg. De rust en privacy van onze gasten en onze collega’s staat namelijk voorop.'

De gemeente Eindhoven liet eerder weten geen heropening van De Kiet te accepteren. Het restaurant zou sluiting riskeren, zo liet een gemeente-woordvoerster weten. ‘Dit gaan we niet tolereren en we zullen hierop ook gaan handhaven.’ Veel horecaondernemers wilden op 17 januari heropenen, maar zagen onder meer door de komst van de Britse mutatie van het coronavirus af van dit idee. 

Video van De Kiet gepost op 12 januari.  In deze video kondigen de ondernemers nog aan te heropenen op 17 januari. 'Dat is een belofte.'

‘Op 17 januari gaan wij open, dat is een belofte’, laten beide eigenaren van De Kiet weten in deze video die ze op Facebook publiceerden. Afgelopen zondag greep de gemeente Eindhoven in, toen het restaurant ondanks de corona-lockdown ook geopend was. Nogal wat mensen hadden in het BBQ-restaurant hun maaltijd genoten. De Kiet kreeg toen een laatste waarschuwing. Ook kregen de vier aanwezige medewerkers een boete, omdat ze geen mondkapje droegen.