Orkest ziet muziek in hotel the Westin

Orkest ziet muziek in hotel the Westin

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en hotel the Westin Rotterdam zijn een partnership aangegaan. Als preferred hotel van het Rotterdams Philharmonisch zal the Westin Rotterdam de eerst aangewezen plaats van overnachting zijn voor dirigenten en solisten van het orkest.

De samenwerking komt niet uit de lucht vallen. Het hotel heeft al een ‘luchtbrug’ met de Doelen, de concertzaal waarin het Rotterdams Philharmonisch zijn thuisbasis heeft. Daardoor is er al sinds de opening van het hotel een directe link met het orkest.

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en the Westin Rotterdam herkenden zich ook in elkaars identiteit, zo laten ze weten. Een woordvoerder: ,,Beide zijn het internationaal georiënteerde instellingen die in hun eigen discipline tot de wereldtop behoren. Het nieuwe partnership geeft mogelijkheden voor een bundeling van die kwaliteiten.”

“Voor bezoekers van onze concerten is het Westin Rotterdam een ideale plaats om te overnachten,” stelt Jan Raes, algemeen directeur van het Rotterdams Philharmonisch Orkest. “Het hotel biedt alle denkbare comfort en ligt letterlijk naast de deur. Van dit partnership zal vooral ons publiek de vruchten kunnen plukken.”

Hotel Manager Paul Peters van Westin Rotterdam zegt: “The Westin Rotterdam ontvangt jaarlijks vele duizenden gasten. Het is voor een hotel als het onze een grote luxe dat wij hen een directe toegang kunnen bieden tot een van de beste orkesten ter wereld.”