Prominent Fagel wint MH Kennistest

Prominent Fagel wint MH Kennistest

Paul Fagel, president van het Koksgilde, heeft de Misset Horeca Kennistest voor prominenten gewonnen. Fagel rekende in de finale af met de restaurantexpert Leo van Eeghem, waardoor War Child duizend euro kan bijschrijven.

De finale van de MH Kennistest werd gehouden op de eerste middag van de Horecava 2008 in het RAI-complex in Amsterdam. De prominentenronde is een vrolijke opmaat voor de echte kennistest die later deze week op de horecabeurs wordt gehouden.

In de prominentenklasse kwamen naast Fagel en Van Eeghem Charles van Gogh en Hendrik Bosch aan de start. Bosch viel in voor KHN-voorzitter Hajé de Jager. Drie van de vier deelnemers streden voor We Care. Fagel voor War Child.

Na de eerste twee rondes moesten Van Gogh en Bosch afhaken, waardoor er een ‘culi-finale’ tussen topgastheer Van Eeghem en topkok Fagel ontstond. Fagel, die na de eerste twee rondes al de hoogste score had, versloeg Van Eeghem met één punt.

Winnaar Fagel gaf toe een paar vragen te hebben gegokt. ‘Vooral de managementvragen waren lastig. Maar ik heb niet afgekeken’, aldus Fagel. Van Eeghem daarentegen gaf met een knipoog ruiterlijk toe twee keer te hebben gespiekt bij Fagel. Ondanks ‘vals spel’ won Fagel toch.

Meer Horecava-nieuws:

Horecavadossier

Gaat u deze week, of wellicht al vandaag, naar de Horecava? Neem dan eerst een kijkje in ons speciale Horecava-dossier. Hier vindt u het dagprogramma, info over de speciale activiteiten & wedstrijden en uiteraard het laatste Horecavanieuws.